Έτσι θα επιστρέψετε δυναμικά στη νέα σεζόν

diatrofi-proino
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Αντί να μετράτε μέρες για την επόμενη άδεια, δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτά που σας δίνει η καθημερινότητα, για να βάλετε όμορφους στόχους και να έχετε καλύτερη διάθεση και υγεία τη νέα σεζόν.

Βελτιώστε τη διατροφή σας
Ο βασικός σας στόχος θα πρέπει να είναι να τρώτε πιο υγιεινά και ισορροπημένα, ώστε η υγιεινή διατροφή να σας γίνει συνήθεια και ενδεχομένως να χάσετε τα κιλά του καλοκαιριού και της… καραντίνας που δεν έφυγαν ποτέ από επάνω σας. Δώστε έμφαση σε φυσικές, φυτικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, το κρέας, τα αρτοποιήματα, τα γλυκά και την πολλή ζάχαρη.

Ξεκουραστείτε
Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια όμορφη αλλαγή στη ρουτίνα μας, αλλά δεν είναι για όλους ξεκούραστες. Η παραμονή κάτω από τον ήλιο, τα ξενύχτια, το περπάτημα, η υπερφαγία, τα ξενύχτια, τελικά μας στερούν την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να μπούμε δυναμικά στη ρουτίνα μας. Φροντίστε να ξεκουραστείτε όσο χρειάζεστε για να έρθετε σε ισορροπία.

Ξεκινήστε διαλογισμό
Αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα, μια ήσυχη στιγμή, ίσως πριν τον ύπνο, για να δοκιμάσετε τον διαλογισμό. Κλείστε τα μάτια σας, καθαρίστε το μυαλό σας από κάθε σκέψη, δώστε προσοχή στην αναπνοή σας, στις αισθήσεις και στο εσωτερικό σώμα και αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει. Να ξέρετε ότι ο διαλογισμός ρίχνει την αρτηριακή πίεση, κατευνάζει το στρες, βοηθά στον ύπνο, στην υγεία της καρδιάς, μειώνει τις κρίσεις άγχους και ενισχύει το ανοσοποιητικό, που το χρειαζόμαστε ισχυρό σε καιρούς πανδημίας.

Κάντε μικρές καθημερινές αλλαγές
Αν δεν σας είναι εύκολο να αλλάζετε ριζικά συνήθειες αλλά θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, ξεκινήστε σταδιακά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ξεκινήσετε γυμναστική στο σπίτι για 10 λεπτά καθημερινά ή να πάτε για περπάτημα, να βάλετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας προσθέτοντας λίγη σαλάτα σε κάθε γεύμα και να δοκιμάσετε να πηγαίνετε λίγο νωρίτερα για ύπνο.

Κάντε τις εξετάσεις που έχετε παραμελήσει
Αναλογιστείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε το ετήσιο τσεκ-απ σας, πότε κάνατε μαστογραφία ή πότε ασχοληθήκατε με τα μικρά θέματα υγείας που σας απασχολούν, αλλά δεν έχετε δώσει ιδιαίτερη σημασία. Για να ξεκινήσετε δυναμικά τη σεζόν, πρέπει να είστε πάνω απ’ όλα υγιείς.

Βρείτε χόμπι
Καλό το tik-tok και το Netflix, αλλά ίσως είναι καιρός να αναζητήσουμε χόμπι και πέραν της οθόνης του κινητού και της τηλεόρασης. Σκεφτείτε τι σας άρεσε στο παρελθόν, τι χόμπι είχατε που ενδεχομένως να έχετε παρατήσει και προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα σε αυτά.

Δείτε τον Σεπτέμβριο με άλλο μάτι
Σίγουρα ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ένας δύσκολος μήνας, με τον Αύγουστο και τις διακοπές να μας έχουν πάρει το μυαλό και τον Σεπτέμβριο να μας φέρνει ξανά σε υποχρεώσεις και πρωτοβρόχια. Το παν είναι, όμως, να ευχαριστιόμαστε την κάθε εποχή γι’ αυτά που έχει να μας προσφέρει. Ο καιρός ακόμη είναι γλυκός, τα μπάνια συνεχίζονται τα Σαββατοκύριακα, ίσως μπορείτε να κάνετε ξανά μια μίνι απόδραση ή μια ημερήσια εκδρομή, ενώ οι βόλτες τις όμορφες βραδιές είναι ικανές να μας φτιάξουν τη διάθεση.