Πέντε τρόποι να χάσετε τα κιλά των διακοπών

apoleia-barous-diaita
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αν πήρατε μερικά κιλά στις διακοπές, σημαίνει ότι πιθανότατα περάσατε καλά. Αν θέλετε να τα... επιστρέψετε στο καλοκαίρι και να επανέλθετε στην προ διακοπών σιλουέτα σας, τότε εφαρμόστα καθημερινά τα παρακάτω.

Μην υπερβάλλετε στο πρωινό: Ωραία τα αυγά με το μπέικον του ξενοδοχείου, αλλά τώρα χρειάζεται να επικεντρωθείτε σε πιο υγιεινές επιλογές με λιγότερες θερμίδες όπως βρόμη με λίγο φυτικό γάλα και κανέλα, φρουτοσαλάτα, γιαούρτι με μέλι και καρύδια κ.ο.κ.

Αυξήστε τις σαλάτες: Βάλτε τες δυναμικά στην καθημερινότητά σας, ακόμη και ως κυρίως με λίγο αυγό ή τυρί και προσπαθήστε να έχετε ποικιλία λαχανικών, χωρίς όμως να τις συνοδεύετε με πολύ ψωμί. Φροντίστε, επίσης, το ψωμί σας να είναι μαύρο, πλούσιο σε φυτικές ίνες. 

Μειώστε τα γαλακτοκομικά: Δοκιμάστε για λίγες μέρες να μην βάλετε γάλα στον καφέ σας, να μην προσθέσετε φέτα στη χωριάτική σας, να αποφύγετε το βούτυρο και γενικά να μείνετε σε απόσταση ασφαλείας από γαλακτοκομικά προϊόντα, για αποφυγή κορεσμένων λιπαρών. 

Ενυδατωθείτε με φρούτα, λαχανικά και νερό: Είτε αυτό σημαίνει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε νερό, όπως αγγούρι, καρπούζι, πεπόνι και άλλα φρούτα και λαχανικά, είτε σημαίνει να πίνετε φρέσκους χυμούς ή νερό, η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την αποτοξίνωση του οργανισμού σας. 

Προσθέσετε περισσότερο περπάτημα και άσκηση στη ζωή σας: Τώρα που το κολύμπι δεν είναι πια στην καθημερινότητά σας, βρείτε άλλους τρόπους να είστε σε κίνηση και αποφύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.