Γιατί όλοι οι celebrities λατρεύουν το κολλαγόνο

giati-oloi-oi-celebrities-latreuoun-to-kollagono
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Στους κύκλους των διασήμων του Χόλιγουντ, αυτή η πρωτεΐνη θεωρείται πανάκεια για το δέρμα και το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Κοιμάσαι καλύτερα, είσαι λιγότερο ανήσυχος, έχεις καλύτερη ψυχική εστίαση και αποκτάς φωτεινότερη επιδερμίδα. Και μεσούντος του Covid-19, το κολλαγόνο ενεργοποιεί την ταχεία παραγωγή κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος», λέει σε συνέντευξή του στη Vogue ο φημισμένος στους κύκλους των celebrities κλινικός διατροφολόγος Dr. Josh Ax.
Στο best seller βιβλίο του The Collagen Diet, ο Dr. Ax γράφει: «Το κολλαγόνο είναι πραγματικά κρίσιμο για την υγεία μας, διότι αποτελεί το 30% της συνολικής πρωτεΐνης του ανθρώπινου σώματος. Αλλά όσο πλησιάζετε τα 50, ο οργανισμός παράγει έως και 50% λιγότερο κολλαγόνο. Και ο μόνος τρόπος για να αναπληρώσετε αυτά τα αποθέματα είναι να το καταναλώνετε με όποιο τρόπο μπορείτε -είτε απολαμβάνοντας σούπες από σιγοβρασμένα κόκαλα ζώων, είτε πίνοντάς το σε μορφή σκόνης μέσω συμπληρωμάτων και smoothies, έως και όταν το εφαρμόζετε ως καλλυντική θεραπεία μέσα από κρέμες, λοσιόν και ορούς», σημειώνει ο Dr. Ax.

Ίσως αυτές οι επίσημες αναφορές, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες, να έκαναν πολλούς διάσημους του Χόλιγουντ -από την Jennifer Garner και την Kate Hudson, έως τη Lady Gaga και το σύνολο της οικογένειας Kardashians- να προσλαμβάνουν κολλαγόνο με όποιο τρόπο μπορούσαν, ανοίγοντας το παράθυρο σε μια «start up βιομηχανία» παραγωγής κολλαγόνου, με τα στοιχεία να μιλούν για τζίρους που ξεπερνούν τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος (σ.σ.: μόνο η Kourtney Kardashian, η οποία είχε την ιδέα να συνεργαστεί με την εταιρεία Vital Proteins δημιουργώντας οργανική σκόνη κολλαγόνου με γεύση βατόμουρου και λεμονιού που προέρχεται από αγελάδες που καλλιεργούνται σε βοσκότοπους στη Βραζιλία, ξεπέρασε σε λίγους μήνες τα 230 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις!).

«Καταναλώνεις ή απλώνεις κολλαγόνο και κοιτάς την άλλη μέρα στον καθρέφτη δείχνοντας νεότερη, υγιέστερη και πιο όμορφη από ποτέ; Όχι, δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Τα πραγματικά οφέλη θα επιτευχθούν μέσα σε λίγους μήνες, εάν και εφόσον τόσο η κατανάλωση μέσω τροφών και συμπληρωμάτων διατροφής, όσο και οι συνδυαστικές ρουτίνες ομορφιάς με προϊόντα πλούσια σε κολλαγόνο γίνονται σε συστηματική βάση, και πάντα με την καθοδήγηση ενός ειδικού», λέει ο Dr. Ax, προσθέτοντας: «Είναι σίγουρα μια ελκυστική προϋπόθεση για την υγεία των αρθρώσεων, την βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας και την θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος, αρκεί να είναι απόλυτα σύμφωνη με τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και την επαρκή γνώση των πηγών προέλευσης του κολλαγόνου που επιλέγετε. Με τόσο ραγδαία εξάπλωση της φήμης του κολλαγόνου και των υποπροϊόντων που παράγονται από αυτό ανά την υφήλιο, η επιλογή μιας φόρμουλας διατροφής ή περιποίησης της επιδερμίδας, μπορεί να μοιάζει με τον κίνδυνο να αγοράσετε μια μαϊμού τσάντα Louis Vuitton, πληρώνοντας τα ίδια χρήματα με την αυθεντική. Μόνο που όταν μιλάμε για κολλαγόνο και όχι για αξεσουάρ μόδας, το ρίσκο της υγείας είναι ζωτικής σημασίας». 

THE BEAUTY TEAM