Οι καλύτερες φυσικές κούρες για υπέροχα χείλη

oi-kaluteres-fusikes-koures-gia-uperoxa-xeili
ΤΡΙΤΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Να τι ακριβώς χρειάζονται τα χείλη σας μετά από μια μέρα μέσα στη μάσκα -και με αφόρητη ζέστη.

Μαλακά, αφράτα, λεία και δροσερά χείλη: δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από αυτή την αίσθηση -και την εικόνα- πάνω σε ένα γυναικείο πρόσωπο. Αλλά, δυστυχώς, αυτή την εποχή όπου εκτός από την καλοκαιρινή ζέστη έχετε να αντιμετωπίσετε και την επιβίωση των χειλιών σας μέσα σε μια anti-Covid μάσκα, το πιο πιθανό σύμπτωμα είναι να αντιμετωπίζετε μεγαλύτερη ξηρότητα και έντονα σκασίματα, συνδυαστικά με απώλεια ενός αφράτου και νεανικού όγκου. 
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την υγεία και την ομορφιά των χειλιών σας, δείτε πώς με μια κουταλιά μέλι και δυο-τρία ακόμη απλά φυσικά συστατικά θα δημιουργήσετε τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές «μάσκες» χειλιών. Εκτός από ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και την ομορφιά των ταλαιπωρημένων χειλιών σας, αυτές οι συνταγές μοιάζουν και με κανονικές λιχουδιές -χάρη στην ύπαρξη του μελιού, του οποίου τα φυσικά σάκχαρα δρουν ως πολύ ισχυρές υγραντικές και ενυδατικές ουσίες στο ευαίσθητο δέρμα των χειλιών, που αυξάνουν την περιεκτικότητα σε νερό και μειώνουν την ξηρότητα.

 - Μέλι και λάδι καρύδας: Ανακατέψτε καλά σε ένα μικρό φλιτζάνι του καφέ μια κουταλιά από αυτά τα δυο υλικά και εμποτίστε ένα κομμάτι βαμβάκι ή (καλύτερα) μια αποστειρωμένη γάζα στο μείγμα, αφήνοντάς το πάνω στα χείλη σας για 10 λεπτά. Εκτός από την προφανή ενυδάτωση που θα λάβουν τα χείλη σας, αυτή η μάσκα είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση των ρυτίδων γύρω από το στόμα. Το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E.

- Μέλι και αβοκάντο: Το δέντρο του αβοκάντο είναι γνωστό και ως βουτυρόδεντρο, με τον καρπό του να είναι μια άριστη πηγή βιταμινών C και Ε, οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προστατεύοντας επίσης από τις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα η ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, το αβοκάντο περιέχει αντιβακτηριακά και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, τα οποία σκοτώνουν τα βακτήρια στο στόμα και φρεσκάρουν την αναπνοή. 
Ανακατέψτε καλά ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι με δυο κουταλάκια του γλυκού λιωμένη σάρκα αβοκάντο και απλώστε το πλούσιο μείγμα πάνω στα χείλη σας για 15 λεπτά. 

- Μέλι και αγγούρι: Ξεφλουδίστε μισό αγγουράκι και κατόπιν περάστε το από έναν τρίφτη μέχρι να λιώσει. Πάρτε δυο κουταλάκια του γλυκού από τον πολτό και προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι ανακατεύοντας καλά, απλώνοντας σε όλα τα χείλη και γύρω από αυτά για 10 λεπτά. Η υψηλή περιεκτικότητά του αγγουριού σε νερό, βιταμίνες Α, Β, C και η παρουσία μετάλλων όπως μαγνήσιο, κάλλιο, μαγγάνιο και πυρίτιο, το καθιστούν βασικό πρωταγωνιστή για μια δραστική ενυδάτωση και αναζωογόνηση της σφριγηλότητας του ευαίσθητου δέρματος των χειλιών, ενώ επίσης ανακουφίζει από ερεθισμούς, ξεφλουδίσματα και πληγές ή ρωγμές από μόλυνση στις γωνίες του στόματος.

THE BEAUTY TEAM