Πώς να απαλλαγείτε από το δέρμα ...κοτόπουλου

pos-na-apallageite-apo-to-derma-kotopoulou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Όλα τα ναι και τα όχι, που βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων της θυλακικής υπερκεράτωσης.

Αναγκάζεστε μέσα στο κατακαλόκαιρο να κυκλοφορείτε καλυμμένη από την κορυφή έως τα νύχια, επειδή θέλετε να καλύψετε το δέρμα σας όχι τόσο από τον ήλιο αλλά από την άσχημη αίσθηση και την κακή όψη που δημιουργούν η ενοχλητική τραχύτητα και τα ανατριχιαστικά μικροσκοπικά εξογκώματα που υπάρχουν παντού στο σώμα σας; 
Συνεχίστε να διαβάζετε, μαθαίνοντας τους τρόπους που μπορείτε να αντιμετωπίσετε το «δέρμα κοτόπουλου», και να κυκλοφορήσετε φορώντας το μπικίνι σας γεμάτη αυτοπεποίθηση.

 Άλλο ακμή, άλλο θυλακική υπερκεράτωση: Σύμφωνα με τον Dr. Christopher Hensby, καθηγητή στο Αμερικανικό Οστεοπαθητικό Κολέγιο Δερματολογίας της ιατρικής σχολής του Μισούρι, η συγκεκριμένη γενετική δερματοπάθεια επηρεάζει πάνω από το 40% των ενηλίκων παγκοσμίως, δείχνοντας -δυστυχώς- μεγαλύτερη προτίμηση στις γυναίκες. Η επιστημονική ονομασία είναι θυλακική υπερκεράτωση και εμφανίζεται συχνότερα στις ξηρές επιδερμίδες με τη μορφή μικροσκοπικών ροζ, σκούρων καφέ ή ουδέτερων χρωματικά εξογκωμάτων, κυρίως στην εξωτερική επιφάνεια των μπράτσων, των μηρών και των γλουτών. «Πολλές φορές χαρακτηρίζονται λανθασμένα ως ακμή, αλλά η θυλακική υπερκεράτωση έχει ένα τόσο χαρακτηριστικό σύμπτωμα, που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: το δέρμα κοτόπουλου». 
Εξάλλου, όπως αναφέρει ο ειδικός, η θυλακική υπερκεράτωση είναι μια κατά βάση ακίνδυνη κατάσταση του δέρματος, που προκαλείται από υπερπαραγωγή και συσσώρευση κερατίνης γύρω από τα θυλάκια των τριχών και όχι μέσα ή πάνω στους πόρους του δέρματος -όπως συμβαίνει με την ακμή.

Η απολέπιση βοηθά; «Καθόλου», λέει ο Dr. Hensby και προσθέτει: «Ενώ μοιάζει δελεαστικό να προσπαθήσετε να καθαρίσετε την τραχύτητα και τα σπυριά που προκαλούν τα νεκρά κύτταρα με μια κλασική μέθοδο απολέπισης, στην πραγματικότητα αυτή η κίνηση θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα στα θυλάκια των τριχών, διευρύνοντας το άνοιγμα των πόρων και καθιστώντας τους πολύ πιο επιρρεπείς σε βακτηριακές λοιμώξεις».  

Οι εναλλακτικές και αποτελεσματικές μέθοδοι μείωσης των συμπτωμάτων: 
«Κρατήστε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο για να αποφύγετε την ξηροδερμία και τη φαγούρα, ενώ πολύ χρήσιμα είναι και τα μασάζ με αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντικά έλαια, όπως αυτά της καρύδας, του shea butter και του νυχτολούλουδου», συμβουλεύει ο Dr. Hensby, και προσθέτει: «Αποφύγετε να κάνετε ντους με ζεστό νερό και μείνετε μακριά από σκληρά σαπούνια ή σκληρή τριβή με σφουγγάρια κατά τον καθαρισμό, ενώ όταν σκουπίζεστε επιλέξετε την ήπια τεχνική του ταμποναρίσματος. Ταυτόχρονα, αυξήστε την πρόσληψη σε ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μέσω των τροφών, επειδή έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα και συμβάλλουν στην καλύτερη ενυδάτωση της επιδερμίδας. Παράλληλα, συστήνεται η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης Α και βιταμίνης D, που συμβάλλουν στην παραγωγή υγιών κυττάρων του δέρματος».

THE BEAUTY TEAM