Έτσι θα απαλλαγείτε γρήγορα από τις τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά

etsi-tha-apallageite-grigora-apo-tis-trixes-pou-megalonoun-esoterika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Δεν υπάρχει τίποτε πιο απογοητευτικό από το να απειλείται η εικόνα και η υγεία σας από μια μικρή τριχούλα που φράκαρε κάτω από το δέρμα σας.

Ακόμη και εάν μέχρι σήμερα δεν είχατε την εμπειρία να δείτε μια τρίχα να μεγαλώνει εσωτερικά στο δέρμα σας, σίγουρα γνωρίζετε πόσο επώδυνο, ενοχλητικό και ερεθιστικό είναι -ειδικά στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει στην γραμμή του μπικίνι. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτές οι αφύσικες  αναπτύξεις τριχών προς το εσωτερικό του δέρματος μπορεί να εμφανιστούν σε όλο το σώμα -από τα πόδια μέχρι τη γραμμή μπικίνι και τις μασχάλες ή στη γραμμή του σαγονιού-, όπου εκτός από έντονο κνησμό και αντιαισθητικά σπυράκια, μπορούν να προκαλέσουν και σοβαρότερους ερεθισμούς, ειδικά εάν επεμβαίνετε με λάθος τρόπους για την απομάκρυνσή τους. 
«Οι εσωτερικές τρίχες εμφανίζονται όταν ο άξονάς τους παγιδεύεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας θυλακίτιδα, μια φλεγμονή η οποία μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία και να διαρκέσει μήνες εάν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι, νύχια ή ψαλιδάκι για να τις αφαιρέσετε», λέει ο δερματολόγος Dr. Joel Schlessinge, δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές άμεσης θεραπείας. 

 - Συχνή απολέπιση: Συνήθως οι τρίχες παγιδεύονται κάτω από το δέρμα όταν οι θύλακες φράξουν με νεκρά κύτταρα του δέρματος, μην επιτρέποντας στο στέλεχος της τρίχας να βγει στην επιφάνεια. Συνεπώς, η τακτική απολέπιση της πάσχουσας περιοχής με ένα scrub που περιέχει στη σύνθεσή του συνδυασμό γαλακτικού οξέος και κόκκους φυσικής προέλευσης θα βοηθήσει στην αποτροπή της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια, αφήνοντας το δέρμα πιο λείο και λιγότερο επιρρεπές σε τρίχες που έχουν την τάση να μεγαλώνουν προς τα μέσα. 

- Όταν ξυρίζεστε, χρησιμοποιήστε την καλύτερη λεπίδα: Θυμηθείτε, τα ξυράφια μιας χρήσης είναι ακριβώς αυτό -μιας χρήσης. Και όσο επιμένετε να ξυρίζετε τα πόδια, τις μασχάλες και την γραμμή του μπικίνι με ένα τέτοιο ξυραφάκι για πάνω από δυο φορές, την τρίτη, το δέρμα σας είναι πιθανό να ερεθίσει περισσότερο έναν θύλακα με γυρισμένη τρίχα στο εσωτερικό του. Επιλέγετε πάντα ξυραφάκια με πολλαπλές λεπίδες, οι οποίες όχι μόνο αφαιρούν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με ένα μόνο απαλό πέρασμα, αλλά ταυτόχρονα βοηθούν το πάσχον δέρμα να απολεπίζεται χωρίς ερεθισμούς, οδηγώντας σταδιακά την εσωτερική τρίχα να βρει το δρόμο της προς την επιφάνεια.

- Εφαρμόστε υδροκορτιζόνη: «Μια κρέμα που περιέχει 1% από αυτό το δραστικό γλυκοκορτικοειδές συστατικό μειώνει την ερυθρότητα, τον κνησμό και τον ερεθισμό σε περιπτώσεις όπου δεν έχει αναπτυχθεί μεγάλη φλεγμονή», λέει ο Dr. Schlessinge, προσθέτοντας: «Ειδάλλως, την οριστική θεραπεία μπορεί να τη δώσει μόνο ο δερματολόγος σας με μια ήπια χειρουργική διάνοιξη του θύλακα και αντιβίωση». 

THE BEAUTY TEAM