Ο πιο cool τρόπος για την αναγέννηση του ξηρού δέρματος μετά τις διακοπές

o-pio-cool-tropos-gia-tin-anagennisi-tou-ksirou-dermatos-meta-tis-diakopes
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ποια είναι τα ενυδατικά συστατικά που καταπραΰνουν την ξηρότητα, τη φαγούρα και το ξεφλούδισμα, σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Όσο οι διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους, τόσο αντιλαμβάνεστε ότι το δέρμα σας έχει γίνει πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό, ενώ όταν φοράτε ρούχα αισθάνεστε μια άβολη αίσθηση τριβής και ενοχλητικής φαγούρας. «Αυτά τα συμπτώματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα μερικών εβδομάδων κάτω από τον ήλιο και μέσα στη θάλασσα ή τις χλωριωμένες πισίνες», λέει η Dr. Yoon-Soo Cindy Bae, δερματολόγος στο Laser & Skin Surgery Center της Νέας Υόρκης, και εξηγεί: «Οι καλοκαιρινές συνθήκες και συνήθειες μπορούν να διαταράξουν τη διπλή στιβάδα των λιπιδίων η οποία προστατεύει το δέρμα μας από το περιβάλλον, προκαλώντας έτσι ραγδαία ξηρότητα του δέρματος, ευαισθησία και φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα». 
Πώς θα κερδίσετε πίσω το απαλό και υγιές δέρμα σας; Η ειδικός εξηγεί τα βήματα ένα-ένα.

 - Στο μπάνιο: Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το πλύσιμο του σώματός σας με σκληρά σαπούνια μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει το ξηρό δέρμα. Ιδανικά, επιλέξτε ένα ήπιο αφρόλουτρο κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα και προσπαθήστε να μην τρίβετε το δέρμα σας με σφουγγάρια, ενώ σκόπιμο είναι να παραλείψετε για κάποιο διάστημα την απολέπιση, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα. 

- Μετά το ντους: Η ενυδάτωση με την κατάλληλη λοσιόν ή γαλάκτωμα σώματος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της αποκατάστασης της  ελαστικότητας και της υγείας του δέρματός σας. Αλλά σε μια θάλασσα γεμάτη τέτοια ενυδατικά προϊόντα, πώς θα κάνετε τη σωστή επιλογή; Η Dr. Bae συμβουλεύει: «Η γλυκερίνη, το βούτυρο καριτέ, το βούτυρο κακάο και τα ceramides είναι μερικά από τα πιο απαραίτητα ενυδατικά συστατικά σε μια καλή λοσιόν. Επίσης, υαλουρονικό οξύ, διμεθικόνη, εκχύλισμα  βρώμης, βαζελίνη και ουρία είναι επίσης χρήσιμα συστατικά, επειδή κλειδώνουν την φυσική υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος».

- Ξεχάστε την σούπερ υπέροχη ευωδιά: «Ένα προϊόν ενυδάτωσης με αισθαντική αρωματική σύνθεση μπορεί να ανυψώσει τη διάθεσή σας ή να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ενώ το απλώνετε πάνω σας. Ωστόσο, οποιοδήποτε άρωμα που προστίθεται στην περιποίηση της ξηρής επιδερμίδας σας -ακόμη και το πιο φυσικό- μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, και αυτό είναι το πρώτο συστατικό που σαν δερματολόγος συμβουλεύω να αποφεύγετε, ειδικά όσες από εσάς έχετε ευαίσθητο δέρμα».

THE BEAUTY TEAM