Πώς φτιάχνεται το καλύτερο face scrub με καφέ

pos-ftiaxnetai-to-kalutero-face-scrub-me-kafe
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Πείτε καλημέρα σε ένα πιο λείο και απαλό δέρμα, με τη συνταγή δερματολόγου

Μια κούπα πρωινού καφέ παρέχει το ιδανικό ενεργειακό εφόδιο που χρειάζεται ο οργανισμός για να αφυπνίσει όλες σχεδόν τις λειτουργίες του, αλλά το ξέρατε ότι το ίδιο μπορεί να κάνει και στην επιδερμίδα σας; «Ο καφές μπορεί να υποστηρίξει τη μείωση της φλεγμονής, τη βελτιωμένη ροή του αίματος και μια φωτεινότερη, μαλακότερη, πιο ελαστική και πιο σφιχτή επιδερμίδα», λέει η κοσμητική δερματολόγος Dr. Ava Shamban με έδρα το Μπέβερλι Χιλς, και εξηγεί: «Όχι όμως απλά πίνοντάς τον, αλλά κάνοντας μασάζ με τους κόκκους του σε όλο το πρόσωπο». 

Σύμφωνα με την ειδικό, όταν κάνετε απαλό μασάζ με αυτό το υπέροχο φυσικό απολεπιστικό, απομακρύνετε τους ρύπους και τη λιπαρότητα από την επιφάνεια της επιδερμίδας βοηθώντας την να διατηρεί τους πόρους της καθαρούς, ενώ επιπλέον, η καφεΐνη διεγείρει φυσικά τη ροή του αίματος, συσφίγγοντας προσωρινά το δέρμα και αποκαθιστώντας την κατακράτηση υγρών που προκαλούν οιδήματα.

 Όλα αυτά τα προνόμια εξηγούν γιατί ο καφές βρίσκεται συχνά ως κύριο συστατικό σε τόνους προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποια τέτοια ακριβή κρέμα για να αποκτήσετε τα οφέλη του καφέ. Η Dr. Shamban έχει την συνταγή για να δημιουργήσετε το δικό σας face scrub ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τις ανάγκες του. 
Και είναι τόσο απλό: 

-Αναμειγνύετε σε ένα μπολ ½ φλιτζάνι μέτρια αλεσμένο φρέσκο καφέ, ¼ του φλιτζανιού λάδι καρύδας και ¼ του φλιτζανιού λάδι βιταμίνης Ε. Εφαρμόστε απαλά και κάντε μασάζ στην επιδερμίδα με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις για περίπου λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε απαλά την επιδερμίδα.

- «Αν θέλετε να καταπολεμήσετε το πρήξιμο αποθηκεύστε τον καφέ στην κατάψυξη αποβραδίς, επειδή το κρύο μασάζ βοηθά καλύτερα την καταπολέμηση της φλεγμονής ή του ερεθισμένου δέρματος», λέει η Dr. Shamban. «Για λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα, ανταλλάξτε το λάδι καρύδας με ίση ποσότητα μελιού, και αφού τρίψετε απλά την επιδερμίδα σας με το scrub, αφήστε το να δράσει και ως μάσκα προσώπου για άλλα 10 λεπτά. 
Τέλος, εάν θέλετε να απαλλαγείτε από την έντονη ξηρότητα, προσθέστε στο αρχικό μείγμα και ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, η οποία εκτός από το γεγονός ότι διπλασιάζει την απολεπιστική δράση του scrub, ωθεί την φυσική υγρασία της επιδερμίδας στην επιφάνειά της, χαρίζοντας πιο απαλό και αφράτο δέρμα». 

THE BEAUTY TEAM