Το κόλπo για να αποκτήσετε πιο πυκνά και ζωηρά μαλλιά πριν λουστείτε

to-kolpo-gia-na-apoktisete-pio-pukna-kai-zoira-mallia-prin-lousteite
ΤΡΙΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μια ειδική τριχολόγος συστήνει να τα λαδώνετε καλά, μισή ώρα πριν μπείτε στο ντους.

Για σας που βλέπετε τα μαλλιά σας να αραιώνουν, να λεπταίνουν, να σπάνε στις άκρες ή να έχουν χάσει την ζωηρή ελαστικότητά τους μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, ψάξτε τα αίτια στις ρίζες τους. 
«Παρ’ όλο που η απώλεια τριχών και η έλλειψη πλούσιου όγκου είναι απολύτως φυσιολογική μετά από μια μακρά περίοδο έκθεσης των μαλλιών σας στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, άλλες περιπτώσεις που αφορούν στην ορατή λέπτυνση της τρίχας οφείλεται και σε ορμονικές διαταραχές (κυρίως λόγω θυρεοειδοπάθειας), αλλά και στην -πολλές φορές- ακατάστατη διατροφή κατά τη διάρκεια των διακοπών. Και η πηγή του προβλήματος βρίσκεται όχι στο στέλεχος της τρίχας, αλλά στο τριχωτό της κεφαλής», λέει η Dr. Rhonda Klein, ειδική τριχολόγος στην κλινική Modern Dermatology της Ουάσιγκτον. 

 Και ενώ η γιατρός συστήνει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα σαμπουάν, που είναι δημιουργημένα για να καταπολεμούν την αραίωση, το σπάσιμο και τη λέπτυνση, βοηθώντας την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες των μαλλιών, συμβουλεύει το εξής σημαντικό: «Για να αποτρέψετε την τριχόπτωση και να δείτε τα μαλλιά σας να αποκτούν περισσότερο φυσικό όγκο και ζωντάνια, είναι ζωτικής σημασίας να διπλασιάσετε τα επίπεδα υγρασίας και θρέψης στις ρίζες πριν μπείτε στο ντους. Είκοσι λεπτά πριν λουστείτε, σας συνιστώ να εφαρμόσετε ένα λάδι τριχωτού της κεφαλής από τις ρίζες έως τις άκρες, το οποίο τονώνει τα αδύναμα μαλλιά, ενυδατώνει, μειώνει την ξηροδερμία και ανακουφίζει το τριχωτό από ερεθισμούς. Επίσης, ένα κατάλληλο λάδι τριχωτού της κεφαλής με συστατικά όπως καρύδα, jojoba ή βούτυρο καριτέ ανοίγει τα θυλάκια, ενθαρρύνει την κυτταρική ανατροπή και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην πηγή της βλάβης», εξηγεί η Dr. Klein, και προσθέτει: «Επιπλέον, εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ με το λάδι, αφυπνίζετε θυλάκια του τριχωτού της κεφαλής επιτρέποντας έτσι στα ενεργά συστατικά του σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης να έχουν μεγαλύτερο αποτελεσματικότητα, ενθαρρύνοντας τον ταχύτερο κυτταρικό κύκλο εργασιών τους, χαρίζοντάς σας υγιή, πυκνά και “ζωντανά” μαλλιά». 

THE BEAUTY TEAM