Τα μυστικά πίσω από κάθε καλή κρέμα ματιών, σύμφωνα με τους δερματολόγους

ta-mustika-piso-apo-kathe-kali-krema-mation-sumfona-me-tous-dermatologous
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μάθετε τα συστατικά που μπορούν να γυρίσουν το βλέμμα σας στην νεανική του εικόνα.

Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο το δέρμα γύρω από τα μάτια τείνει να φαίνεται πιο γερασμένο: η πολύ λεπτή δομή του. Σύμφωνα με την ειδικό Dr. Tara Rao, δερματολόγο στο Schweiger Dermatology Group της Νέας Υόρκης, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό, άρα και πολύ πιο ευαίσθητο σε σύγκριση με το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου, αποτελώντας και την πρώτη περιοχή όπου θα εμφανιστούν τα σημάδια της γήρανσης και των βλαβών του περιβάλλοντος. «Η δομή του δέρματος στην περιοχή των ματιών είναι πολύ διαφορετική από το δέρμα του προσώπου -πολλώ μάλλον του σώματος- και γι’ αυτό δεν ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο στα δραστικά συστατικά μιας κρέμας προσώπου, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιο πιθανό να ερεθιστεί με ένα ακατάλληλο προϊόν. Είναι κατανοητό ότι η χρήση διαφορετικήςενυδατικής κρέμας για τα μάτια είναι απαραίτητη». 
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμες επιλογές στην αγορά, και μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι να ψάξετε στη λίστα συστατικών. Αλλά η Dr. Rao σας βοηθά να αναζητήσετε τα κατάλληλα συστατικά που πρέπει να περιέχει μια αποτελεσματική κρέμα ματιών.

 - Υαλουρονικό οξύ: Πολλές φορές, οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια είναι αποτέλεσμα ξηρότητας, και το υαλουρονικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σημαντικά στη μείωση των σημείων γήρανσης, μιας και έχει την ιδιότητα να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.
- Πεπτίδια: Τα πεπτίδια χαλκού, τα πολυπεπτίδια και τα ολιγοπεπτίδια διεισδύουν στο δέρμα και βοηθούν στην παραγωγή υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου, δηλαδή τις δομικές ουσίες που συγκρατούν τα κύτταρα και τους ιστούς σαν κόλλα, μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων.
- Ρετινόλη: Αυτό το παράγωγο βιταμίνης Α διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, με τελικό όφελος τη μείωση των σημαδιών γήρανσης. «Ωστόσο, επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι υπερβολικά ευαίσθητο, συνιστάται ένα προϊόν με χαμηλότερες συγκεντρώσεις ρετινόλης συγκριτικά με την επιδερμίδα του προσώπου», τονίζει η Dr. Rao.
- Αντιοξειδωτικά: Οι βιταμίνες C και E, το φερουλικό οξύ και τα εκχυλίσματα μούρων συμβάλλουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες, το οποίο οδηγεί σε ραγδαία αύξηση ρυτίδων και σημαδιών γήρανσης στις γωνίες των ματιών (πόδι της χήνας) και σε μαύρους κύκλους ή οιδήματα κάτω από τα μάτια. 
- SPF: «Αυτό δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό», λέει η ειδικός. «Χωρίς κατάλληλη προστασία, οι ακτίνες UV διαλύουν το κολλαγόνο και γερνούν το δέρμα γενικότερα. Αλλά επειδή τα αντηλιακά φίλτρα είναι δύσκολο να ενσωματωθούν στη σύνθεση μια κρέμας ματιών, θωρακίστε την αντιγηραντική σας άμυνα με ένα αντηλιακό stick ματιών, μετά την εφαρμογή της κρέμας. 

THE BEAUTY TEAM