Σταφυλοθεραπεία για τα μάτια σας

stafulotherapeia-gia-ta-matia-sas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μια ειδικός έχει την κατάλληλη κούρα εποχής για τα πρησμένα βλέφαρα και τις σακούλες.

Αν παρατηρήσετε ότι το πρήξιμο στα μάτια σας δεν υποχωρεί λίγη ώρα αφού έχετε ξυπνήσει από έναν όχι και τόσο καλό βραδινό ύπνο, και συνεχίζουν να  είναι διογκωμένα και «βαριά» όλη την υπόλοιπη μέρα στη δουλειά, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα επιστρέψουν στη φυσιολογική τους εικόνα σύντομα. Και εάν αυτό συνεχιστεί για μερικές μέρες ακόμη, τότε οι σακούλες και οι ρυτίδες θα γίνουν μόνιμες. Πού βρίσκεται η αιτία του κακού; 

«Εκτός από κάποιους γενετικούς παράγοντες, η κατακράτηση υγρών αποτελεί την κύρια αιτία που προκαλεί πρήξιμο στα μάτια. Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα υπερβολικής κόπωσης του οργανισμού, μόνιμου ακατάστατου ύπνου και μιας διατροφής πολύ πλούσιας σε αλάτι», λέει η Mathilde Thomas, συγγραφέας του best seller The French Beauty Solution: Time-Tested Secrets to Look and Feel Beautiful, και ιδρύτρια της Caudalie.

 «Φανταστείτε το δέρμα κάτω από τα μάτια σας σαν μια ρόγα σταφυλιού. Όταν χάνει νερό αρχίζει να συρρικνώνεται, να σακουλιάζει και να εμφανίζει ορατές ρυτίδες», λέει η Thomas, τονίζοντας πως η πιο αποτελεσματική θεραπεία βρίσκεται στο μασάζ με σταφύλι!
«Έτσι κι αλλιώς, το μασάζ κάτω από τα μάτια μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας γύρω από αυτά και στην αποστράγγιση του υπερβολικού υγρού γύρω από αυτήν την περιοχή, οδηγώντας σε μείωση του πρηξίματος. Ωστόσο, με τη βοήθεια της φρουκτόζης που υπάρχει στα σταφύλια, η λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω και γύρω από τα μάτια ενυδατώνεται, καταπραΰνεται και ξαναζωντανεύει. Επίσης, επειδή τα σταφύλια είναι είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο και βιταμίνες C και E, θεωρούνται ιδανική θεραπεία για την υγεία της επιδερμίδας -μέσα και έξω-», τονίζει η Thomas, και δίνει τη συνταγή:

- Επιλέξτε βιολογικό κόκκινο σταφύλι, το οποίο θα έχετε διατηρήσει στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Το επόμενο πρωί διαλέξτε δυο μεγάλες ρώγες και κόψτε κάθε μια στη μέση. Απλώστε το μισό κάτω από κάθε μάτι τρίβοντας το σταφύλι γύρω από την περιοχή, ξεκινώντας από κάτω και στη συνέχεια γύρω από το εξωτερικό μάτι στην κορυφή του βλεφάρου. Κάντε περίπου τέσσερα περάσματα και τελειώστε με το σταφύλι να κάθεται στην περιοχή κάτω από τα μάτια για άλλα 30 δευτερόλεπτα. 

- «Αυτό που μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη, είναι ότι τα κουκούτσια του σταφυλιού είναι το καλύτερα διατηρημένο μυστικό για όμορφα μάτια. Το έλαιο κουκουτσιών σταφυλιού μπορείτε να βρείτε σε οποιαδήποτε αγορά, όπου συνδυαστικά με αλόη βέρα μπορούν να δημιουργήσουν ένα υπέροχο προϊόν φροντίδας», προσθέτει η Thomas και δίνει μια ακόμη συνταγή: «Για να φτιάξετε την δική σας αυτοσχέδια μάσκα ματιών, χρειάζεστε μια κουταλιά της σούπας αλόη βέρα, δύο σταγόνες έλαιο κουκουτσιών σταφυλιού και ένα κουταλάκι του τσαγιού βασιλικό πολτό. Ανακατέψτε τα όλα καλά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο, απλώνοντάς το σε όλη την περιοχή των ματιών κάνοντας ήπιο μασάζ πριν πέσετε για βραδινό ύπνο». 

THE BEAUTY TEAM