Κάντε χώρο για hygge στο σπίτι

hygge
ΤΡΙΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Όταν το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του είναι ώρα κι εμείς να φύγουμε σιγά σιγά από τα πάρκα και τις παραλίες και να επιστρέψουμε στο σπίτι.

Τώρα είναι η στιγμή για να εστιάσουμε και πάλι στη ζωή μέσα στο σπίτι και ίσως να προετοιμαστούμε για μια ανακαίνιση. Η φιλοσοφία (στάση ζωής) hygge εκφράζει απόλυτα την χαρά αυτής της επιστροφής στο σπίτι και τα συναισθήματα που προκαλεί.

Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο "hygge" (hue-gah) ή να τον έχετε συναντήσει σε περιοδικά με συμβουλές design εσωτερικών χώρων, αλλά γνωρίζετε τι σημαίνει; Το hygge θεωρείται το μυστικό συστατικό που η Δανία βρίσκεται στην κορυφή των πιο ευτυχισμένων χωρών, όπως μαρτυρούν οι έρευνες. Για τους Δανούς, "hygge" σημαίνει οικογένεια και φίλοι, σημαίνει ζεστή ατμόσφαιρα και όμορφα βράδια γύρω από το τζάκι. Ένα ζεστό φλιτζάνι σοκολάτας, το βιβλίο του αγαπημένου σας συγγραφέα, ένας άνετος καναπές ή μια πολυθρόνα, και έχετε έτοιμο το ιδανικό σκηνικό για να ζήσετε κι εσείς στιγμές "hygge". Τολμήστε να αντιγράψετε αυτή τη γλυκιά αντίληψη των Δανών και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, χωρίς άγχος. Καλέστε φίλους στο σπίτι, ανάψτε κεράκια και δημιουργήστε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, που θα σας προσφέρει ηρεμία και θα "γεμίσει" τις μπαταρίες σας. Άλλωστε, αυτό είναι το hygge και είναι μια δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας που οδηγεί στην ευτυχία.

Η JYSK, η μεγάλη Δανέζικη αλυσίδα με όλα τα είδη για το σπίτι, πρεσβεύει το σκανδιναβικό design και φυσικά ακολουθεί τη hygge φιλοσοφία και στο σχεδιασμό των προϊόντων της. Στον κατάλογο Νέες Αφίξεις  Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 μπορείτε να δείτε αρκετά από τα νέα προϊόντα της JYSK και  να εμπνευστείτε με τις νέες τάσεις για την επίπλωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Δημιουργείστε μια διαχρονική βάση με έπιπλα σε κλασσικά χρώματα και σχέδια. Ένα στρογγυλό τραπέζι και μερικές άνετες καρέκλες δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για ζεστό δείπνο, παιχνίδια και συζητήσεις. Ο minimal σχεδιασμός ενός στρογγυλού τραπεζιού το καθιστά ιδανικό για μικρές τραπεζαρίες ενώ ο συνδυασμός του με καρέκλες με επένδυση το συμπληρώνουν και το εξισορροπούν. Έχοντας ως βάση τα κλασσικά έπιπλα μπορείτε να διακοσμήσετε την τραπεζαρία σας όπως θέλετε. Για να αποκτήσετε αυτό το στυλ χρησιμοποιήστε στη διακόσμησή σας πολύχρωμα ποτήρια,  διακοσμητικά κουτιά και καλάθια, αλλά και αποξηραμένα λουλούδια και άλλα στοιχεία από τη φύση.

Ο αρμονικός αλλά και άγριος κόσμος της φύσης συνεχίζει να μας εμπνέει στη διακόσμηση των σπιτιών μας. Αυτή την εποχή, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει γκριζοπράσινες, μπλε/πράσινες και γήινες αποχρώσεις. Υφές και υλικά όπως η ψάθα, τα κρόσσια και τα μαλακά υφάσματα, προσφέρουν αντίθεση και ζωντανεύουν ακόμα περισσότερο τα απαλά χρώματα.

Τα αξεσουάρ από φυσικά υλικά όπως η ψάθα, το ρατάν και το ξύλο αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να φέρετε τη φύση στο σπίτι σας. Συνδυάστε πρακτικά και όμορφα ψάθινα καλάθια και ελαφριά έπιπλα από ρατάν με μέταλλο και γυαλί, σε καφέ και σκούρες κόκκινες αποχρώσεις, για μια καθαρή, φυσική έκφραση.

Η JYSK διαθέτει πάνω από 2.900 καταστήματα σε 51 χώρες σε όλο τον κόσμο και αυτό τον Σεπτέμβριο γιορτάζει  5 χρόνια στην Ελλάδα με προσφορές έως και 60%. Έχοντας ήδη 38 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα πόλεις της χώρας μας έχει φέρει το σκανδιναβικό design πιο κοντά από ποτέ. Μέσω του e-shop JYSK.gr μια ακόμα μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων από αυτή που υπάρχει στα φυσικά καταστήματα είναι διαθέσιμα για online αγορές και παραδόσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με αφορμή τα γενέθλιά της η JYSK τρέχει αυτή την περίοδο τον μεγάλο διαγωνισμό ΣΠΙΝΑΡΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ. Παίξε τώρα και δες αν κέρδισες. Είναι απλό, βρες τρία ίδια σύμβολα και κέρδισε μια δωροκάρτα JYSK αξίας 15€. Αυτόματα μπαίνεις στην κλήρωση για το μεγάλο έπαθλο, μια δωροκάρτα JYSK αξίας 500€, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του διαγωνισμού.