Τρία tips για περισσότερο δυόσμο στη διατροφή σας

salata
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Είναι αρωματικός, κάνει καλο στην πέψη και είναι πλούσιος σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αν δεν ξέρετε πώς να τον αξιοποιήσετε καθημερινά, ιδού τρία κόλπα που θα σας βοηθήσουν.

Προσθέστε τον στη σαλάτα σας
Μπορείτε να τον προσθέσετε σε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα, αλλά και στη χωριάτικη ή τον ντάκο ή ακόμη και σε σαλάτα ζυμαρικών. Το σίγουρο είναι ότι θα της χαρίσει έξτρα φρεσκάδα! 

Αξιοποιήστε τον σε ντρέσινγκ
Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε το δροσερό του άρωμα στο δικό σας σπιτικό ντρέσινγκ; Ψιλοκόψτε τον και προσθέστε τον σε ντρέσινγκ γιαουρτιού με λίγο λάδι, ξίδι και αλάτι, σε ντρέσινγκ με αβοκάντο ή σε οποιοδήποτε ντρέσινγκ θέλετε να δώσετε λίγη περισσότερη ένταση και άρωμα. 

Αρωματίστε το λάδι σας
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό λάδι για το φαγητό; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι σε ένα μικρό μπουκάλι με ελαιόλαδο να προσθέσετε ένα κλωναράκι δυόσμου, σκέτο ή σε συνδυασμό με άλλα αρωματικά φυτά, όπως μάραθο, άνηθο, δεντρολίβανο κ.ο.κ. Διατηρήστε το μπουκάλι με το λάδι σε σκοτεινό και σκιερό μέρος και χρησιμοποιήστε το αφού περάσουν περίπου 10 ημέρες. Αφού αρωματιστεί το λάδι σας, καλύτερα να αφαιρέσετε το δυόσμο από το μπουκάλι.