Πόσες μέρες διατηρείται το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο ψυγείο;

kotopoulo
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το κοτόπουλο έχει πολλές ιδιαιτερότητες, γι’ αυτό και χρειάζεται να γνωρίζουμε κάποια πράγματα τόσο όταν το μαγειρεύουμε, όσο και όταν το αποθηκεύουμε.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη υπηρεσία για την ασφάλεια των τροφίμων USDA Food Safety and Inspection Service, το μαγειρεμένο κοτόπουλο μπορεί να παραμείνει φρέσκο για 3 με 4 ημέρες στο ψυγείο. Αυτή η οδηγία αφορά κάθε είδους μαγειρεμένο κοτόπουλο, είτε έχει ψηθεί, τηγανιστεί, σωταριστεί κ.ο.κ.

Αυτό, βέβαια, ισχύει αν έχετε ακολουθήσει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στην πρώτη φάση, δηλαδή κατά το μαγείρεμα το κοτόπουλο να έχει ψηθεί σωστά εσωτερικά και στη συνέχεια, τα περισσεύματα να έχουν μπει στο ψυγείο μέσα σε δυο ώρες. Μην επιχειρήσετε να μαγειρέψετε μερικώς το κοτόπουλό σας, να το βάλετε στο ψυγείο κι έπειτα να συνεχίσετε το μαγείρεμά του την επόμενη ημέρα, αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ… γαστρεντερικής καταστροφής στη συνέχεια.

Επίσης αν διαπιστώσετε ότι το μαγειρεμένο κοτόπουλό σας έχει αλλάξει χρώμα, δεν μυρίζει το ίδιο με την αρχή και παρουσιάζει μια γλιτσερή επιφάνεια, τότε θα πρέπει να το αποχαιρετήσετε μια για πάντα.