Το Νο1 φθινοπωρινό μυστικό για ένα πρόσωπο γεμάτο υγεία και νεανική λάμψη

to-no1-fthinoporino-mustiko-gia-ena-prosopo-gemato-ugeia-kai-neaniki-lampsi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για απολέπιση προσώπου. Μάθετε γιατί και πώς.

Όλοι οι ειδικοί της φροντίδας και της περιποίησης του δέρματος λένε ότι πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικές και ήπιες με την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σας, κάτι που αυτόματα σας οδηγεί να αποφεύγετε την απολέπιση προσώπου. «Κι όμως, αν την κάνετε σωστά, θα δείτε συντριπτικά οφέλη στη φωτεινότητα και την υγεία της όψης σας. Ειδικά, τώρα που βρισκόμαστε στο φθινόπωρο», λέει η διάσημη δερματολόγος του Χόλιγουντ Dr. Ava Shamban, εξηγώντας γιατί: «Η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οδηγεί σε παρασκηνιακές διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν ακόμη και το πιο νεανικό δέρμα να πολλαπλασιάζει την εμφάνιση νεκρών κυττάρων, ως αποτέλεσμα της υπερλειτουργίας της μελανίνης –της φυσικής χρωστικής ουσίας, που λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα στην ηλιακή ακτινοβολία. Το φθινόπωρο, οι διεργασίες κάτω από το δέρμα γίνονται πιο αργές, με συνέπεια τη μείωση του κολλαγόνου, τη δημιουργία ρυτίδων, την έλλειψη σφριγηλότητας και την εμφάνιση μόνιμης θαμπάδας στην όψη σας. Και εάν υπάρχει κάτι πραγματικά σημαντικό με το οποίο οφείλετε να ασχοληθείτε αυτή την περίοδο, είναι η βελτίωση των διεργασιών ανανέωσης των κυττάρων σας». Και πώς επιτυγχάνεται αυτό; Με την κατάλληλη μέθοδο απολέπισης του προσώπου σας.

- «Μέσα στα λίγα λεπτά που διαρκεί ένα peeling προσώπου στο σπίτι, καταφέρνει να απομακρύνει ολοκληρωτικά τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, επιτρέποντας στα υπόλοιπα υγιή κύτταρα που βρίσκονται βαθιά στο δέρμα -τους ινοβλάστες- να δουλέψουν ανενόχλητα σ’ αυτό που έχουν εντολή να κάνουν: να επανεκκινήσουν πιο αποτελεσματικά την παραγωγή κολλαγόνου και να αυξήσουν τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος, το οποίο χαρίζει όγκο, φωτεινότητα και ομαλή εμφάνιση στην επιδερμίδα» επισημαίνει η Dr. Shamban.

- Οι περισσότερες γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα, τρομοκρατούνται ακόμη και με το άκουσμα της λέξης «απολέπιση», επειδή φοβούνται ότι θα τους προκαλέσει κοκκινίλες και επώδυνους ερεθισμούς. «Ωστόσο, οι εξαιρετικά ήπιες φόρμουλες νέας γενιάς για απολέπιση στο σπίτι δημιουργούνται από μείγματα α-υδροξυοξέων ή άλλων οξέων στις χαμηλότερες δόσεις. Για παράδειγμα, μια απολεπιστική κούρα στο ιατρείο μπορεί να περιέχει έως και 40% γλυκολικό οξύ, ενώ εδώ μιλάμε για κάτι λιγότερο από 15%, μαζί με μείγμα οξέων, όπως το γαλακτικό (το οποίο προέρχεται από το γάλα), γλυκολικό (από τη ζάχαρη), κιτρικό (από εσπεριδοειδή), μηλικό (από το μήλο) και μανδελικό (από το πικραμύγδαλο)», λέει η δερματολόγος. Τα προϊόντα ενδέχεται, επίσης, να περιέχουν σαλικυλικό οξύ, το οποίο είναι ένα β-υδροξύ, και ρετινόλη, μια δραστική μορφή της βιταμίνης Α. «Αν απλώσετε ένα από αυτά τα συστατικά σε πλήρη ισχύ στο δέρμα σας, θα το καταστρέψει. Αλλά στις χαμηλές συγκεντρώσεις που βρίσκονται σε αυτά τα μείγματα, τα καθιστά τόσο ασφαλή όσο και αποτελεσματικά, χωρίς ίχνος παρενέργειας», επισημαίνει καθησυχαστικά η  Dr. Shamban.

- «Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα peeling με ήπια σύνθεση κάθε μέρα, για μια διάρκεια που δεν πρέπει να ξεπερνά τις έξι εβδομάδες -αν θέλετε να νιώσετε πιο ασφαλής, εφαρμόστε τα κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η παρατεταμένη χρήση απολεπιστικών προϊόντων μετά από το όριο των έξι εβδομάδων, ενδέχεται να μειώσει το χόριο και πιθανώς να επηρεάσει τα τριχοειδή αγγεία», λέει η ειδικός, προσθέτοντας: «Ασφαλέστερη μέθοδος θεωρείται το χημικό peeling, καθώς οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στα συγκεκριμένα προϊόντα (κοκτέιλ φαινολών, τριχλωροξικού οξέος και α-υδροξυοξέων) έχουν ηπιότερη δράση».

-  Ο τρόπος εφαρμογής είναι τόσο απλός όσο και απολαυστικός: Απλά απλώνετε το προϊόν σε καθαρό δέρμα, το αφήνετε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλένετε με νερό. «Σε κάθε περίπτωση η μαγική λέξη είναι “ήπιο”. Όσο πιο προσεκτικά επιλέγετε να απολεπίζετε την επιδερμίδα σας, τόσο θα κερδίζετε όλα τα οφέλη, χωρίς κανένα ρίσκο». 

THE BEAUTY TEAM