Τα λάθη που απειλούν την υγεία και την ομορφιά των νυχιών σας

ta-lathi-pou-apeiloun-tin-ugeia-kai-tin-omorfia-ton-nuxion-sas
ΤΡΙΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Επαγγελματικά μυστικά για να βοηθήστε τα νύχια σας να να επανέλθουν στην καλύτερή τους φόρμα.

Η ζωή δεν είναι τέλεια, αλλά τα νύχια σας πρέπει να είναι. Όπως λένε οι πρόσφατες τάσεις -εν καιρώ πανδημίας, όπου το μακιγιάζ του προσώπου δείχνει ουτοπικό κάτω από μια προστατευτική μάσκα-, τα νύχια αποτελούν το Νο1 σημάδι επιμελούς διατήρησης της θηλυκής σας υπόστασης (μετά το βλέμμα σας), γι’ αυτό και είναι σημαντικό να δώσετε τόσο μεγάλη προσοχή στην υγιεινή και την φυσική τους κατάσταση.
«Το κλειδί για ένα καλό μανικιούρ είναι τα υγιή νύχια», λέει η celebrity nail artist Betina Goldstein, «και όσο αντικρίζετε σπασίματα, ραγίσματα, παρωνυχίδες ή έχετε την κακή συνήθεια να τα ...μασάτε, ποτέ τα νύχια σας δεν θα είναι όσο σέξι θα θέλατε». 

Οι δυο μεγαλύτεροι μπελάδες των νυχιών σας αυτή την περίοδο είναι οι εξής: η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές, και, φυσικά, το άγχος που δημιουργεί ο Covid-19 στο επαγγελματικό σας περιβάλλον -και όχι μόνο. «Μετά από πολλές μέρες στον ήλιο και τη θάλασσα, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο τα νύχια σας να έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν ή να έχουν δημιουργεί μικρά σπασίματα στην ονυχαία πλάκα. Παράλληλα, το αυξημένο στρες που προκαλεί η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι αρκετό για να ξεκινήσει κανείς την πιο βλαβερή συνήθεια: να τρώει τα νύχια του», λέει η μανικιουρίστ.

 Στο γεγονός ότι η ονυχοφαγία είναι ένας καταστροφικός παράγοντας για την ομορφιά των νυχιών σας, προσθέστε και το πρόβλημα της μόλυνσης που καραδοκεί. Η Goldstein τονίζει ότι η ονυχοφαγία μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς και αιμορραγία θέτοντάς σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης, αφού μια ανοιχτή πληγή λειτουργεί σαν ανοικτή πρόσκληση για τα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα.

Η ειδικός δίνει τις κατάλληλες συμβουλές για να έχετε υγιή και όμορφα νύχια.  

- Ενυδατώνετε τακτικά την επιδερμίδα των χεριών σας με με μια κατάλληλη κρέμα, επιμένοντας στην εφαρμογή ανάμεσα στα δάκτυλα, στη βάση των νυχιών σου και γύρω από τα πετσάκια. 
 
- Παράλληλα, αυξήστε την ενυδάτωση και τη θρέψη των νυχιών με ένα ειδικό έλαιο (το αμυγδαλέλαιο είναι το ιδανικό), το οποίο θα απλώνετε από τη ρίζα έως τις άκρες των νυχιών με ένα πινελάκι. Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια σας θα είναι καλά ενυδατωμένα, προστατευμένα και θα δείχνουν πάντα περιποιημένα, ανεξάρτητα από το αν τα βάφετε ή όχι.

- Κάθε βράδυ, δοκιμάστε αυτή την απλή κούρα, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας σε πιο υγιεινή ανάπτυξη των νυχιών σας: Πέντε λεπτά πριν πέσετε για ύπνο, ζεστάνετε λίγη ποσότητα από έλαιο καρύδας και απλώστε το με κινήσεις μασάζ στο δέρμα γύρω από τα νύχια.

- Μην είστε υπερβολικές με το μανικιούρ. Μπορεί οι νέες τάσεις για τη βαφή και την εμφάνιση των νυχιών να είναι δελεαστικές, εντούτοις πρέπει να αφήνετε περιόδους να «ανασαίνουν». Όπως λέει η Goldstein, τα νύχια είναι ζωντανοί ιστοί και χρειάζονται οξυγόνο, το οποίο προσλαμβάνουν μέσω της επιφάνειάς τους. Όταν τα βάφετε διαρκώς ή τα καλύπτετε με προσθετικά υλικά, δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να μεγαλώσουν υγιεινά, καθιστώντας τα ευάλωτα στην ξηρότητα, τα σπασίματα και τις μολύνσεις. 

THE BEAUTY TEAM