Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πρόσωπό σας

5-pragmata-pou-den-prepei-pote-na-bazete-sto-prosopo-sas-pragmata-pou-den-prepei-pote-na-bazete-sto-prosopo-sas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ό,τι τρώγεται ευχάριστα, δεν είναι πάντα καλό για την ομορφιά της επιδερμίδας σας.

Αυτή την εποχή το διαδίκτυο πλημμυρίζει με αυτοσχέδιες συνταγές φροντίδας του δέρματος που έχει εκτεθεί όλο το καλοκαίρι στον ήλιο, με σκοπό να μετριάσουν τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί, όπως η έντονη ξηρότητα, η έλλειψη φυσικής λάμψης και οι ρυτίδες έκφρασης. Και ενώ ορισμένες από αυτές τις μεθόδους είναι δοκιμασμένες, αποτελεσματικές και πολλές φορές εγκεκριμένες από δερματολόγους και αισθητικούς, κάποιες άλλες μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσουν περισσότερο κακό στο πρόσωπό σας παρά καλό. 

- Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το ξίδι χρησιμοποιείται ως τονωτική ή στυπτική θεραπεία κατά της έντονης λιπαρότητας και της ακμής, ωστόσο, το οξικό οξύ που περιέχει μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σας, ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητη ή εμφανίζει ανοιχτούς πόρους, πληγές ή εγκαύματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απλώνοντας ξίδι στο πρόσωπο, το δέρμα σας θα γίνει υπερβολικά ξηρό. 
 

 - Η εφαρμογή μαγιονέζας στο πρόσωπο συστήνεται από πολλές οικιακές μάσκες ομορφιάς επειδή προάγει την ελαστικότητα και τη θρέψη της ξηρής επιδερμίδας, αλλά για ένα δέρμα που πάσχει από ακμή και λιπαρότητα, η παχύρρευστη όξινη σύνθεσή της θα φράξει τους πόρους και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα ξεσπάσματα. 

- Η οδοντόπαστα έχει εδώ και καιρό ανακηρυχθεί ως το απόλυτο μέσο θεραπείας για τα ενοχλητικά μπιμπίκια. Αυτό μπορεί να είναι παροδικά αποτελεσματικό επειδή ξηραίνει ταχύτατα τη συγκεκριμένη περιοχή, όμως το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα συστατικά σε μια οδοντόκρεμα οδηγούν σε μικρά χημικά εγκαύματα και σκασίματα στο δέρμα, αφήνοντας αντιαισθητικές κηλίδες. 

- Εάν έχετε εξαντλήσει την ενυδατική προσώπου και αναζητάτε υποκατάστατο σε μια κρέμα σώματος, σκεφτείτε το εξής: οι περισσότερες λοσιόν σώματος περιέχουν αρώματα και συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αντίδραση σε ευαίσθητο, λεπτότερο δέρμα του προσώπου, αλλά απ’ την άλλη, επειδή οι κρέμες σώματος είναι λίγο παχύτερες σε υφή και σύνθεση από εκείνες του προσώπου, δεν είναι εντελώς λάθος να την απλώσετε μια ή δυο φορές στην επιδερμίδα σας σαν θεραπεία νυχτός -πιο συχνή εφαρμογή θα φράξει τους πόρους.

- Τα περισσότερα αρώματα περιέχουν αλκοόλ, το οποίο μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που οι φυσικές της αντοχές είναι στο ναδίρ. Ένα πρόσωπο που υποφέρει από φωτοευαισθησία, μια πάθηση που παρουσιάζεται όταν το δέρμα γίνεται υπερευαίσθητο στην ακτινοβολία UV, ενδέχεται να εμφανίσει εξανθήματα και έντονη αίσθηση φαγούρας. Αν πρέπει οπωσδήποτε να φορέσετε άρωμα, αρκεστείτε σε έναν ψεκασμό πίσω από τους λοβούς των αυτιών. 

THE BEAUTY TEAM