Κόκκινο: η μεγαλύτερη τάση μαλλιών για το φθινόπωρο του 2020

kokkino-i-megaluteri-tasi-mallion-gia-to-fthinoporo-tou-2020-megaluteri-tasi-mallion-gia-to-fthinoporo-tou-2020
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ποιες είναι οι νέες παραλλαγές του φλογερού χρώματος που θα ζητηθούν και θα φορεθούν πολύ.

Στην επόμενη επίσκεψή σας σε κομμωτήριο μετά τις διακοπές (κάτι που επιβάλλεται να κάνετε ώστε να μπουν τα μαλλιά σας σε μια τάξη και να αποκαταστήσετε κάθε μικτή ή μεγάλη βλάβη που υπέστησαν από τον ήλιο και τη θάλασσα), ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας υποδείξει ποιο είναι το νέο χρώμα που θα ανανεώσει τη διάθεσή σας, αλλά και που είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη τάση της σεζόν. Αν είναι καλά διαβασμένος, το πιο σίγουρο είναι ότι θα σας απαντήσει «Κόκκινο».
 
«Οι λαμπερές αποχρώσεις του κόκκινου είναι σε πλήρη ισχύ αυτή τη σεζόν, αλλά απέχουν πολύ από εκείνες τις μονοδιάστατες, φλογερές και μακριές κόκκινες μπούκλες της μικρής γοργόνας Άριελ», λέει ο Josh Wood, ο πιο διάσημος hair colorist στο Ηνωμένο Βασίλειο, και συνεχίζει: «Υπάρχει μια νέα φυσική απαλότητα στο φετινό φθινοπωρινό κόκκινο, όπου τίποτε δεν πρέπει να είναι έντονο, ταραχώδες και σκληρό. Μπορείτε να δοκιμάσετε κόκκινη απόχρωση με ροζ τόνους εάν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, κόκκινο του κερασιού για τις πιο μελαχρινές αποχρώσεις του δέρματος, έως και χάλκινες αποχρώσεις για να προσθέστε περισσότερη ζεστασιά στα φυσικά κόκκινα μαλλιά σας». 

«Για τις πιο ώριμες ηλικίες και ειδικά για όσες γυναίκες έχουν περισσότερα γκρίζα και λευκά μαλλιά είναι προτιμότερο να επιλέξουν έναν ουδέτερο κόκκινο τόνο και να αποφύγετε το ροζ», συμβουλεύει ο Wood. «Εάν έχετε διάσπαρτα γκρι και επιθυμείτε να τα διατηρήσετε, μπορείτε να δουλέψετε με ανταύγειες του κόκκινου σοκολατί που προσφέρουν έναν συναρπαστικό συνδυασμό, ενώ εάν έχετε περισσότερα λευκά, το ξανθό χάλκινο στις ρίζες αποτελεί το πιο μοντέρνο χρωματικό στιλ που προσθέτει ζωντάνια, νεανικότητα και φινέτσα». 

Ωστόσο, για ένα πιο πρωτοποριακό, αλλά ταυτόχρονα υπέρκομψο look ο Wood λέει ότι η μεγαλύτερη τάση της μόδας για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2020 είναι το vintage-antique rose ή το κόκκινο κεχριμπαρί. «Αυτές οι δυο νέες αποχρώσεις είναι πολύ πιο ήπιες αποδόσεις του κόκκινου, οι οποίες θα οδηγήσουν πολλές νέες κοπέλες να παίξουν όσο τολμηρά θέλουν με το χρώμα των μαλλιών τους, παραμένοντας ωστόσο σε ένα σοφιστικέ στιλ», τονίζει ο διάσημος hair colorist. 

THE BEAUTY TEAM