Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα βιώσετε μετά από ένα filler χειλιών

to-megalutero-problima-pou-tha-biosete-meta-apo-ena-filler-xeilion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Δερματολόγοι εξηγούν γιατί μπορεί να δημιουργηθεί έντονη ξηρότητα μετά την ένεση και πώς να την θεραπεύσετε.

Κάθε φορά που μια γυναίκα επισκέπτεται τον δερματολόγο της για μια δόση υαλουρονικού οξέος στα χείλη, μια από τις παρενέργειες που φοβάται περισσότερο είναι η έντονη ξηρότητα. «Τα χείλη μου, τα οποία δεν ξεφλουδίζουν ακόμη και κάτω από πολύ κρύο ή υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, τα παρατηρώ να είναι πολύ αφυδατωμένα μετά από κάθε θεραπεία με υλικά πλήρωσης, ανεξάρτητα από το είδος τους -και τα έχω δοκιμάσει όλα», λέει μια  χρήστρια του Instagram. Σύμφωνα με άλλες αναφορές και συζητήσεις στα social media, η ξηρότητα είναι ένα πρόβλημα που οι περισσότερες γυναίκες δεν αναφέρουν στους δερματολόγους τους, επειδή υποθέτουν ότι είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Ωστόσο, η celebrity δερματολόγος-πλαστική χειρουργός Dr. Patricia Wexler, λέει ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. «Το ακριβώς αντίθετο της ξηρότητας τείνει να συμβεί μετά μια ενέσιμη θεραπεία στα χείλη, αφού τα κατάλληλα και ποιοτικά υλικά πλήρωσης όπως το Juvéderm Volbella XC και το Restylane, παρασκευάζονται κυρίως από υαλουρονικό οξύ, μια φυσική ουσία που τείνει να προσελκύει πολύ νερό στο δέρμα».
Η ειδικός εξηγεί ότι είναι πολύ πιθανό να βιώσετε μια αίσθηση ξηρότητας για μερικές ώρες, γεγονός που οφείλεται στην ευαισθησία στην τοπική κρέμα μουδιάσματος που χρησιμοποιείται για να προετοιμάσει τα χείλη σας. Αλλά είναι έτσι; 

  Η Dr. Shari Marchbein, κλινική βοηθός καθηγητή δερματολογίας στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, λέει: «Η ξηρότητα και το έντονο ξεφλούδισμα δεν είναι μια εξαιρετικά συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια για την οποία διαμαρτύρονται οι ασθενείς. Πρήξιμο, μώλωπες, ερυθρότητα και ευαισθησία είναι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες ωστόσο υποχωρούν μέσα σε λίγες μέρες. Αλλά εκείνες που ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό να τους διογκώσει πολύ περισσότερο τα χείλη τους από όσο αντέχει η φυσιολογική δομή του δέρματός τους, μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε ξεφλούδισμα ή ξηρότητα».
Και αυτή είναι η πιο λογική εξήγηση που θα μπορούσε να δώσει η ειδικός: «Τα χείλη σας μπορούν να αισθάνονται στεγνά καθώς το λεπτό δέρμα διογκώνεται και τεντώνεται ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης πλήρωσης. Και όπως μετά από μια οποιαδήποτε φλεγμονώδη αντίδραση στο δέρμα, είναι πιθανό το δέρμα να στεγνώσει σφοδρά και να ξεφλουδίσει». 

Η Dr. Wexler συμβουλεύει: «Για να έχουν ένα άριστο αποτέλεσμα χωρίς καμία παρενέργεια, πάντα συστήνω στις ασθενείς μου 15 μέρες πριν την ενέσιμη θεραπεία, να αυξήσουν την ενυδάτωση και την ελαστικότητα των χειλιών τους με τη χρήση πρωί και βράδυ ενός lip balm που περιέχει στη σύνθεσή του υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, βούτυρο Καριτέ, jojoba oil και υψηλό SPF. Μετά την θεραπεία, απαιτείται επίσης η ίδια διαδικασία τουλάχιστον για 28 ημέρες, χρόνος που χρειάζονται τα κύτταρα του δέρματος για την φυσιολογική τους ανανέωση και ανάπλαση». 

THE BEAUTY TEAM