Oι τάσεις εσωτερικής διακόσμησης που θα κυριαρχήσουν τον φετινό χειμώνα!

praktiker
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το 2020, το σπίτι μας μετατράπηκε ξαφνικά στον μικρόκοσμό μας. Εκεί χαλαρώνουμε, δουλεύουμε και διασκεδάζουμε, γι’ αυτό και αρχίσαμε να το φροντίζουμε περισσότερο. Παρατηρήσαμε όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν έτσι ώστε να μεταμορφωθεί στο σπίτι των ονείρων μας.

Ποιο είναι όμως το σπίτι των ονείρων μας; Σίγουρα σκρολάροντας στο Instagram και το Pinterest παίρνουμε έμπνευση για τη διακόσμηση και διαμόρφωση του χώρου μας. Παρόλα αυτά, το να συνδυάσουμε όλες αυτές τις ιδέες, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Τι λύση στο πρόβλημα αυτό δίνει ο νέος κατάλογος Praktiker Σπίτι & Διακόσμηση 2020 ο οποίος όχι μόνο είναι γεμάτος έμπνευση αλλά μέσα από τη μεγάλη γκάμα επίπλων και διακοσμητικών που υπάρχουν στα Praktiker, μας μαθαίνει βήμα βήμα πώς να καθιερώσουμε στο σπίτι μας τις τάσεις διακόσμησης που θα κυριαρχήσουν τον φετινό χειμώνα! Πάμε να τις δούμε;

#PoshRetro

Το στιλ διακόσμησης #poshretro χαρακτηρίζεται από παστέλ αποχρώσεις και μαλακές υφές, όπως αυτή του βελούδου. Καναπέδες, χαλιά, ριχτάρια, όλα έχουν μία τρυφερή και ζεστή αίσθηση, ικανή να σας κάνει να θέλετε να χουχουλιάζετε. Οι λεπτές γραμμές των επίπλων και οι χρυσές λεπτομέρειες προσδίδουν κομψότητα και φινέτσα, χαρίζοντας στον χώρο ισορροπία, αρμονία και ζωντάνια. Άλλο ένα χαρακτηριστικό αυτού του στιλ είναι οι vintage πινελιές που αφήνουν στον αέρα μία αίσθηση ρομαντισμού, κάνοντας τον χώρο να ακροβατεί ανάμεσα στη μοντέρνα και την all time classic αισθητική. Το τελικό αποτέλεσμα; Ένας ζεστός και οικείος χώρος που θα σας κάνει να μη θέλετε να βγείτε από το σπίτι!

Περισσότερη έμπνευση                 

Εκμεταλλευτείτε τις vintage αρχιτεκτονικές ιδιομορφίες του σπιτιού σας.                                                                                   

Χρησιμοποιήστε σκαμπώ με ιδιαίτερο design για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Διαλέξτε έπιπλα με λεπτές γραμμές και χρυσές λεπτομέρειες.

Τα εκκεντρικά φωτιστικά θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το ιδιαίτερο αποτέλεσμα που θέλετε.

#CozyChic

Άλλη μία από τις κυρίαρχες τάσεις στη διακόσμηση είναι το #cozychic, το οποίο βασίζεται στη σύνθεση μία γήινης ατμόσφαιρας. Τα natural στοιχεία όπως το ξύλο και το μέταλλο και τα ουδέτερα χρώματα όπως το γκρι και το μπεζ, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου, κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προσφέροντας μία φρέσκια και αναζωογονητική αύρα. Και το κερασάκι στην τούρτα; Το φως το οποίο έρχεται για να δέσει αρμονικά όλα τα παραπάνω και να σας δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεστε στη φύση. Και όταν λέμε φως, δεν εννοούμε μόνο το τεχνητό αλλά και το φυσικό. Χρησιμοποιήστε καθρέπτες και λευκές αποχρώσεις στους τοίχους έτσι ώστε να πετύχετε αντανάκλαση και να σκορπίσετε φως σε όλους τους χώρους. Το τελικό αποτέλεσμα; Ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον που υπόσχεται να σας ξεκουράσει και να επιδράσει ευεργετικά στην ψυχολογία σας!

Περισσότερη έμπνευση

Αφήστε τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο να κάνουν τα μαγικά τους.             

Φτιάξτε μικρές γωνιές χαλάρωσης και ηρεμίας. 

Χρησιμοποιήστε ρετρό στοιχεία και συνδυάστε τα με φυτά εσωτερικού χώρου. 

Στολίστε τα έπιπλά σας με διακοσμητικά σε γήινες αποχρώσεις.

#UrbanDesign

Το #urbandesign φέρνει το διαφορετικό, το μοντέρνο και τα ψυχρά χρώματα σε πρώτο πλάνο, δημιουργώντας έναν χώρο ξεκούραστο και λειτουργικό, ιδανικό για αποσυμπίεση μετά από μία γεμάτη θόρυβο ημέρα. Αν είστε λάτρεις της minimal αισθητικής, αυτό το στιλ διακόσμησης είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας διότι στην πραγματικότητα το Urban Design αποτελεί ένα πάντρεμα της minimal αισθητικής και του βιομηχανικού design. Παρόλα αυτά, δε θα μπορούσε να λείπει και λίγη ένταση από το τελικό αποτέλεσμα. Οι κίτρινες λεπτομέρειες, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα με το γκρι και τα ασπρόμαυρα patterns, έρχονται να ταράξουν τα νερά και να ενδυναμώσουν την προσωπικότητα του σπιτιού σας. Το τελικό αποτέλεσμα; Ένας γοητευτικός και μοντέρνος χώρος που θα σας βοηθήσει να αδειάσετε το μυαλό σας!

Περισσότερη έμπνευση
 

 

Το λευκό είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιό σας. Θα σας ξεκουράσει από τον θόρυβο της καθημερινότητας.

Αν θέλετε να τονίσετε την ομοιογένεια του χώρου, θα χρειαστεί να τη σπάσετε με μικρές χρωματιστές πινελιές.

Φωτίστε τις όμορφες γωνιές με επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά.

Eνδυναμώστε τη fashion αισθητική, χρησιμοποιώντας έπιπλα με ιδιαίτερο design
Με γνώμονα τη λειτουργικότητα και την άνεση, και αντλώντας έμπνευση από τις παραπάνω τάσεις διακόσμησης και από τον νέο μας κατάλογο Praktiker Σπίτι & Διακόσμηση 2020, ήρθε η στιγμή να αλλάξετε κι εσείς το σπίτι σας και να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που τόσο καιρό καλλιεργούσατε στη φαντασία σας!