Η επόμενη μέρα για μια νεανικότερη επιδερμίδα ανατέλλει στη Νέα Ζηλανδία

i-epomeni-mera-gia-mia-neanikoteri-epidermida-anatellei-sti-nea-zilandia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η NZ-Beauty αιφνιδιάζει τις ασιατικές τάσεις (K και J-Beauty) με μυστικά ομορφιάς από τους Μάορι.

Τα τελευταία χρόνια, αυτό το μικρό νησιωτικό έθνος στον Ειρηνικό έχει να επιδείξει μια σημαντική προσπάθεια βελτίωσης των μεθόδων προστασίας και φροντίδας της επιδερμίδας, μέσα από σπάνια τελετουργικά ομορφιάς που ιστορικά αποτελούν μέρος του πολιτισμού και των παραδοσιακών θεραπειών των ιθαγενών Μάορι. Το «κίνημα» φέρει την επίσημη ονομασία NZ-Beauty, και παρόμοια με την Κορεατική K-Beauty και την Ιαπωνική J-Beauty, σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις τόσο στη δημοφιλία των προϊόντων ομορφιάς που παράγονται στη Νέα Ζηλανδία, όσο και στα μοναδικά αποτελέσματα που προσφέρουν στην υγεία του δέρματος.

Τα πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσει οποιοσδήποτε ταξιδιώτης φτάσει στηΝέα Ζηλανδία, είναι ότι οι κάτοικοι δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην αντηλιακή τους προστασία. Αυτό συμβαίνει επειδή η επιδείνωση της τρύπας του όζοντος ήταν πιο έντονη στην Ανταρκτική την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με ανακοινώσεις της NASA, και αποτέλεσε ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας για όσους ζούσαν στο νότιο ημισφαίριο -και ακόμη πιο συγκεκριμένα στη Νέα Ζηλανδία.  
«Αν θέλετε να επισκεφθείτε τη χώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι χρειάζεστε πιο αυξημένους δείκτες SPF στο αντηλιακό σας», γράφει η celebrity makeup artist Stacy Chachki στο λογαριασμό της στο Instagram.

Αλλά δεν είναι μόνο η αντηλιακή προστασία που έχουν ανάγει σε θεμελιώδη παράγοντα υγείας και αντιγήρανσης οι Νεοζηλανδοί. Μερικές από τις καλύτερες τελετές ομορφιάς βρίσκονται στην παρθένα ύπαιθρο του νησιού. «Λατρεύω το μπάνιο μέσα στην ηφαιστειακή λάσπη των θερμών πηγών στο Rotorua», γράφει η celebrity beauty blogger Lauren Conrad, μετά την επίσκεψή της εκεί. «Η φύση, η ομορφιά και η ευεξία συνδέονται βαθιά με τον πολιτισμό της Νέας Ζηλανδίας, αλλά πέρα απ’ αυτό, η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων αποκλειστικά με αγνές συνθέσεις, δημιουργούν μια αξεπέραστη αυθεντικότητα και έναν σεβασμό στα φυτά και στους καρπούς της γης, όπως ακριβώς τα μετέδωσαν οι ιθαγενείς Μάορι στους Πολυνήσιους και, μεταγενέστερα, στους Ευρωπαίους αποίκους», λέει η Conrad, και συνεχίζει: «Στις μέρες μας, οι ντόπιοι ειδικοί που ασχολούνται με την παραγωγή καλλυντικών από πρώτες ύλες της γενναιόδωρης νεοζηλανδικής χλωρίδας, δείχνουν μεγάλη προσοχή και πραγματικό ενδιαφέρον για την ιστορία των βοτάνων, βασισμένοι σε πληροφορίες και συνταγές των ιθαγενών Μάορι. Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική γκάμα προϊόντων για την φροντίδα της επιδερμίδας, που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον πλανήτη. Πάρτε για παράδειγμα το Tint Me Lip Punch, ένα βάλσαμο για τα χείλη με μελισσοκέρι ενισχυμένο με αιθέρια έλαια και φυσική χρωστική από ραπανάκι, το Everything Nalm με λάδι Kawa Kawa, που μειώνει άμεσα τη φλεγμονή, και το Manuka Oil, που φυσικά βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος. Μόνο αυτά τα τρία προϊόντα κάνουν θραύση στις αγορές όλου το κόσμου, ενώ η γκάμα όλο και αυξάνει κάθε μέρα που περνά», γράφει η beauty blogger και προσθέτει: «Η Νέα Ζηλανδία κάνει πολύ καλή δουλειά φέρνοντας τον πολιτισμό των Μάορι και τους τρόπους θεραπείας και φροντίδας του δέρματος στο προσκήνιο, καταγράφοντας υψηλές προσδοκίες για το κίνημα NZ-Beauty, σε μια στιγμή που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ».

THE BEAUTY TEAM