Γιατί η καλύτερη θεραπεία κάτω από τα μάτια είναι δυο φακελάκια τσαγιού

giati-i-kaluteri-therapeia-kato-apo-ta-matia-einai-duo-fakelakia-tsagiou-kaluteri-therapeia-kato-apo-ta-matia-einai-duo-fakelakia-tsagiou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε κρέμες για να μειώσετε σακούλες, μαύρους κύκλους και πρήξιμο, λένε οι επιστήμονες.

Τι είδους κρέμα ματιών μπορεί να πληρώσει κανείς σήμερα για να μην ξυπνά κάθε πρωί με μάτια κουρασμένα; Εύκολο: την πιο φθηνή. Αλλά θα δουλέψει; Μάλλον, όχι, επειδή μόνο οι πανάκριβες συνθέσεις μπορούν να ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν μαύρους κύκλους, οιδήματα και σακούλες κάτω από τα μάτια. Και εάν είστε μια γυναίκα που δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει  χρήματα για τέτοιες πολυτέλειες -ούτε καν για μια φθηνή κρέμα ματιών-, τι κάνετε; 
Λοιπόν, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η καλύτερη θεραπεία είναι το μαύρο τσάι -με τόση καφεΐνη μέσα του, που μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά από οποιαδήποτε φανταχτερή κρέμα ματιών. Ιδού ο τρόπος:

  - Βυθίστε δυο φακελάκια μαύρου τσαγιού σε ζεστό νερό χωρίς να βράσουν και μετά αφήστε τα να κρυώσουν για 15 λεπτά στο ψυγείο. 
- Απλώστε τα δροσερά φακελάκια πάνω σε όλη την περιοχή των ματιών -με κλειστά βλέφαρα-, ξαπλώστε και περιμένετε για 10 λεπτά. 
- Μόλις αφαιρέσετε τα σακουλάκια του τσαγιού, οι σακούλες κάτω από τα μάτια σας θα έχουν εξαφανιστεί. Τόσο απλά.

Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη στο μαύρο τσάι έχει αγγειοσυσταλτική δράση, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να συρρικνώσει προσωρινά το μέγεθος των αιμοφόρων αγγείων και να λειαίνει την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια. 
Ωστόσο, οι επιστημονικές αναφορές, κάνουν λόγο και για μια ακόμη διατροφική συνήθεια που προκαλεί πρόωρη γήρανση και έντονα σημάδια κόπωσης στο βλέμμα σας: η υψηλή κατανάλωση αλατιού. «Το πλεονάζον νάτριο στον οργανισμό δημιουργεί κατακράτηση υγρών, ένα φαινόμενο που μπορεί να αργήσει να φανεί στο σώμα σας όταν μιλάμε για περιοχές όπως οι μηροί και οι γλουτοί, αλλά στα μάτια σας αντανακλάται με την πρώτη. Και ενώ η εφαρμογή καφεΐνης λίγα πράγματα μπορεί να βελτιώσει όσον αφορά στην κυτταρίτιδα, εντούτοις, στην περιοχή των ματιών έχει πολύ πιο άμεσα αποτελέσματα», λένε οι ειδικοί.

THE BEAUTY TEAM