Η τάση Reality Vs. Reality στο Instagram είναι αληθινά εμψυχωτική

i-tasi-reality-vs-reality-sto-instagram-einai-alithina-empsuxotiki
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

«Ακυρώνει το χάσμα μεταξύ των γυναικών και δείχνει ότι είμαστε όλες εξίσου φυσιολογικές και αξιέπαινες».

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας απίστευτα επιδραστικός καθρέφτης της σύγχρονης ζωής, με την επιρροή τους να έχει τεράστιο αντίκτυπο στις συμπεριφορές. Tο Instagram -ο κυριότερος «φορέας» έκφρασης νέων ιδεών και τάσεων για εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα στον κόσμο- αν και μπορεί κάποιες φορές να αποτελεί μια απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας, εντούτοις, υπάρχουν φορές που μια σπίθα «κανονικότητας» μπορεί να πυροδοτήσει με τόνους αυτοπεποίθησης κάθε γυναίκα που δεν πληροί τα ιδεώδη πρότυπα σωματότυπου που ορίζει η βιομηχανία ομορφιάς και μόδας (και το Instagram παρεμπιπτόντως). 
Όπως για παράδειγμα η τελευταία τάση «Reality Vs. Reality», που κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες στις οθόνες μας, με μια πλειάδα «φυσιολογικών» γυναικών να αποδεικνύουν ότι αυτό που βλέπουμε στις οθόνες μας πρέπει πάντα να φαίνεται όπως ακριβώς είναι. 

Διαβάστε τι γράφουν οι γυναίκες που ακολουθούν και προωθούν το κίνημα «Reality Vs. Reality» στις αναρτήσεις τους στο Instagram: 

- «Κάθε σώμα εξακολουθεί να είναι τέλειο σε οποιαδήποτε μορφή. Δεν με νοιάζει αν ανεβάζετε φωτογραφίες για να δείξετε μέσα από έναν ψεύτικο φίλτρο πόσο καλό σώμα θα θέλατε να είχατε. Ούτε όταν ρουφάτε την κοιλιά σας για να μην δείχνει χαλαρή. Είναι μια ψυχολογική παγίδα. Οι πραγματικές γυναίκες με τα πραγματικά σώματα δεν είναι υποχρεωτικό να μοιάζουν με αυτό που ορίζει η κοινωνία ως μοντέλο». 

- «Δεν υπάρχει κάτι κακό ποζάροντας με αυτοπεποίθηση δείχνοντας στον κόσμο τον αληθινό εαυτό σας. Δεν υπάρχει λάθος σώμα. Υπάρχει μόνο πραγματική κυτταρίτιδα, λίγα παραπάνω περιττά κιλά, λίγο μεγαλύτεροι γλουτοί και μηροί. Ο αληθινός σας εαυτός ποτέ δεν θα σας προδώσει στον αληθινό κόσμο». 

- «Το σώμα σας είναι στην κυριολεξία το 1% της ύπαρξής σας. Μην το ξεχνάτε αυτό. Είσαστε 99% οτιδήποτε άλλο και 1% φυσικό σώμα». 

- «Τα τρικ με το φωτισμό και τα εφέ είναι απλά μια αδιέξοδη προσπάθεια να αρέσετε στους άλλους μέσα από τον ψεύτικο κόσμο του διαδικτύου. Η κουλτούρα της δίαιτας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και οι δικές μας ανασφάλειες μάς εμποδίζουν να ζούμε πραγματικά τη στιγμή και να εκτιμούμε τον εαυτό μας. Σταματήστε να προσπαθείτε να κάνετε όλους ευχαριστημένους. Ξεθωριάζετε, χάνετε τον εαυτό σας, καταστρέφετε την υγεία σας, τους στόχους αλλά με τις ελπίδες σας, τα όνειρά σας και τις ζωές σας».

- «Για την τεράστια πλειοψηφία των γυναικών που είναι περήφανες για το μεγάλο σώμα τους, ένα έχω να πω: αγνοήστε τα σχόλια του Instagram που είναι γεμάτα από μίσος, ντροπή και ταπείνωση. Όλα τα νεαρά κορίτσια και οι μεγαλύτερες γυναίκες που μας ακολουθούν, να θυμούνται ότι το σώμα τους είναι τέλειο, ακόμη και αν δεν μπορούν να το κρύψουν μέσα από ένα πλασματικό φίλτρο».

THE BEAUTY TEAM