Βασίλης Κεκάτος και Αντώνης Φωνιαδάκης κινηματογραφούν ένα άρωμα

basilis-kekatos-kai-antonis-foniadakis-kinimatografoun-ena-aroma Margarita Nikitaki
ΤΡΙΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Δυο κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί καταφέρνουν να δώσουν στο «άπιαστο», κίνηση, εικόνα και ήχο.

Με αφορμή τη νέα συλλογή αρωμάτων της, η ελληνική και διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία KORRES προσκάλεσε δύο αναγνωρισμένους δημιουργούς σε μία απρόσμενη «ένωση» για πρώτη φορά: τον Βασίλη Κεκάτο, βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη και τον διεθνώς καταξιωμένο χορογράφο, Αντώνη Φωνιαδάκη.
Η τέχνη του «άπιαστου» -όπως ακριβώς συμβολίζει ένα άρωμα- ένωσε τις δυνάμεις των δυο καλλιτεχνών, δημιουργώντας πέντε κινηματογραφικές στιγμές -μία για κάθε νέο άρωμα KORRES-, απεικονίζοντας με αξεπέραστο τρόπο σκέψεις, αναμνήσεις και συναισθήματα που ξυπνούν οι αρωματικές νότες. Αφετηρία τους ο αισθησιασμός, η ανέφελη διάθεση, ενώ στον πυρήνα κάθε ιστορίας κυριαρχεί η ένωση: των κορμιών, του αρώματος, της κίνησης και της εικόνας, της αρχέγονης ανθρώπινης επαφής με τη γη, τον αέρα, το νερό.

Ο Βασίλης Κεκάτος εξιστορεί ρεαλιστικά το όνειρο απελευθερώνοντας μαγικά συναισθήματα καρέ-καρέ, ο Αντώνης Φωνιαδάκης κινεί τα σώματα με τον πιο ποιητικό τρόπο, ενώ οι αέρινοι, ambient ήχοι της μουσουργού Kid Moxie (Έλενα Χαρμπίλα), ολοκληρώνουν το ταξίδι της μετουσίωσης ενός αρώματος σε αληθινή ύπαρξη.

Η πρώτη κινηματογραφική στιγμή που αποκαλύπτουμε σήμερα, αφορά στο Morning Mimosa, το πρώτο άρωμα της νέας σειράς, με μια σύνθεση που πλημμυρίζει από νότες ροζ πιπεριού, μπαχαρικών, τριαντάφυλλου και ylang ylang, ικανές να σας μεταφέρουν νοερά σε ονειρικούς χώρους όπου κυριαρχεί η  δύναμη και συνάμα η ευγένεια της φυσικής ομορφιάς.

THE BEAUTY TEAM