18 (σχεδόν δωρεάν) προτάσεις για το τριήμερο της 28ης

18-sxedon-dorean-protaseis-gia-to-triimero-tis-28is

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Για όλους τους εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές, η φετινή 28η Οκτωβρίου είναι αφορμή χαράς και απόλυτης ευτυχίας. Ο λόγος προφανής: «πέφτει» Δευτέρα, γεγονός που σημαίνει μόνο ένα πράγμα: τριήμερο προ των πυλών.

Εκτός από το ότι θα απολαύσουμε λίγο περισσότερο τον ύπνο μας, ένα τριήμερο με αυτόν τον καιρό, που δε «λέει» να χειμωνιάσει, είναι ιδανική ευκαιρία για βόλτες, πικνίκ παρέα με φίλους ή με την οικογένεια. Τι άλλο λοιπόν μπορούμε να κάνουμε αυτό το τριήμερο, για να το …εκμεταλλευτούμε στο έπακρο; Το click@Life έχει να σας κάνει τις δικές του προτάσεις.

1. Αφού απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ, πάρτε τα ποδήλατά σας και τρέξτε σε πάρκα, λόφους και βουνά. Μία ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης εξάλλου δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα χωρίς να σας «κυνηγά» το άγχος.

2. Το τριήμερο αυτό είναι η τέλεια ευκαιρία για να επισκεφτείτε κάποια μουσεία. Για …καλή μας τύχη, μάλιστα, αυτήν την εποχή υπάρχουν εξαιρετικές εκθέσεις που μπορείτε να επισκεφτείτε και μαζί με τη χαλάρωση να πάρετε και μία δόση…πολιτισμού. Και ναι, έφτασε η ώρα για όσους δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το Μουσείο της Ακρόπολης, να απολαύσετε μία βόλτα σε ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου. Μία επίσκεψη θα σας πείσει.

3. Στο ίδιο πνεύμα, μπορείτε να γίνετε τουρίστες στην ίδια σας την πόλη. Ανεβείτε στην Ακρόπολη (το εισιτήριο είναι μεν «τσιμπημένο» στα 12 ευρώ αλλά για τους φοιτητές είναι δωρεάν), επισκεφτείτε το ναό του Ολυμπίου Διός (ή Ολυμπιείο ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός και αυτή τη φορά μπείτε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο) και φροντίστε να βγάλετε το ενιαίο εισιτήριο για να δείτε από κοντά όλα τα αρχαία στο χαμηλότερο κόστος.

4. Φροντίστε η βόλτα σας βέβαια να μην περιοριστεί μόνο στον αρχαίο πολιτισμό. Ανεβείτε στο Λυκαβηττό και απολαύστε τη μαγευτική θέα. Σίγουρα, από κει ψηλά η Αθήνα φαίνετε πολύ διαφορετική.

5. Μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στα στενά σοκάκια στου Ψυρρή και την Πλάκα και σε καμία περίπτωση μην προσπεράσετε τα μικρά καφέ. Μία δροσιστική μπύρα ή ένας απολαυστικός καφές εξάλλου, ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις.

6. Η θάλασσα είναι αναπόσπαστο στοιχείο χαλάρωσης. Πάρτε το μετρό, το τραμ ή το αυτοκίνητό σας και κατευθυνθείτε προς τα Νότια προάστια. Άλιμος, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα και όχι μόνο σας περιμένουν για να απολαύσετε τη βόλτα σας. Για τους πιο τολμηρούς δε, μία βουτιά στην ακόμα ζεστή θάλασσα θα έκανε αυτό το τριήμερο αξέχαστο.

7. Εναλλακτικά, το Αττικό Πάρκο προσφέρει ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Σχεδιάστε την επίσκεψή σας σωστά με τις ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Πάρκο, για τους επισκέπτες κάθε ηλικίας και απολαύστε τη βόλτα σας παρέα με το ζωικό βασίλειο. Πληροφορίες σχετικά με το Αττικό Πάρκο μπορείτε να βρείτε στο site www.atticapark.com .

8. Εάν πάλι είστε περισσότερο του...φυτικού βασιλείου, επισκεφτείτε επιτέλους τον Εθνικό Κήπο. Το πάρκο έχει έκταση 28,5 εκτάρια, συμπεριλαμβανομένου και του κήπου του Ζαππείου και αρχικά οριοθετήθηκε το 1836 (σε μια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων) από τον Φρειδερίκο Γκαίρτνερ, τον αρχιτέκτονα των ανακτόρων.

www.wikipedia.org

Σήμερα, είναι ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου. Η κύρια είσοδος του πάρκου είναι από την Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ έχει έξι ακόμη εισόδους: μία από τη Βασιλίσσης Σοφίας, τρεις από την Ηρώδου Αττικού (η μία είναι κλειδωμένη με αλυσίδα) και δύο από την περιοχή του Ζαππείου.

9.Στην περίπτωση που είστε περισσότερο του σπιτιού (ακόμα και με τέτοιο καιρό), καλέστε φίλους σπίτι για…επιτραπέζια, καφέ και φαγητό. Η διασκέδαση είναι δεδομένη.

10. Αν βέβαια, θέλετε να συνδυάσετε φίλους και παιχνίδια, πάρτε μία μπάλα και κατευθυνθείτε στο κοντινότερο γήπεδο ποδοσφαίρου/μπάσκετ κ.λπ. Στην περίπτωση όμως που είστε περισσότερο «ανταγωνιστικός» καλέστε τους φίλους σας για…bowling.

11. Ένα barbeque στο μπαλκόνι παρέα με την οικογένεια ή φίλους είναι μοναδική ευκαιρία για γλέντι, χαλάρωση, διασκέδαση και γευστικές απολαύσεις. Μπορείτε μάλιστα να έχετε ήδη δοκιμάσει καινούριες συνταγές και να τους τις προσφέρετε.

12. Ανακαλύψτε χώρους στην πόλη, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν μουσική ή χορό σε πλατείες και δρόμους. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά υπάρχουν, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

13. Απαθανατίστε τις στιγμές του τριημέρου (ό,τι και αν κάνετε) με μία φωτογραφική κάμερα και λίγο πριν τελειώσει, δημιουργήστε ένα κολάζ από τις αγαπημένες σας στιγμές. Αυτό θα κάνει τις …τριήμερες διακοπές σας αξέχαστες.

14. Αν έχετε παιδιά (ή αν νιώθετε παιδιά) κάντε μία βόλτα σε μία παιδική χαρά. Ανεμελιά, γέλια, κούνιες και τραμπάλες θα κάνουν τη βόλτα σας μοναδική. Αν μάλιστα, η παιδική χαρά βρίσκεται σε πάρκο, απολαύστε ένα πικνίκ μέσα στη φύση…της πόλης.

15. Η επιλογή ενός λούνα παρκ ή ενός θεματικού πάρκου να είστε σίγουροι ότι θα σας ανταμείψει σε διάθεση. Επισκεφτείτε ένα λούνα παρκ και δοκιμάστε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορείτε. Αν και δεν είναι φτηνά, αξίζουν το τίμημα.

16. Για τους πιο δραστήριους, η πεζοπορία στον καθαρό αέρα είναι η απάντηση στην σκληρή καθημερινότητα. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία σε μονοπάτια της φύσης, μέσα στα πάρκα, σε κοντινά άλση ή σε κάποιο δάσος (αν είστε τυχεροί). Η πεζοπορία είναι ένας ακόμα ιδανικός τρόπος για να ασκηθείτε, να απολαύσετε τις υπέροχες καιρικές συνθήκες, να χαλαρώσετε και όλα αυτά φυσικά ανέξοδα.

17. Στην περίπτωση που θέλετε να συνδυάσετε σπίτι και βόλτα, επιδοθείτε σε κηπουρικές εργασίες (ή κηπουρική στη βεράντα σας). Η κηπουρική είναι αγχολυτική, χαλαρωτική και σίγουρα δημιουργική.

18. Ένας κινηματογραφικός μαραθώνιος είναι μία ακόμα καλή και ανέξοδη επιλογή για το τριήμερο. Καλέστε φίλους (ή αν θέλετε πιο οικείες καταστάσεις, μόνο με τον/τη σύντροφό σας) και παρακολουθήστε ταινίες, που όλο λέτε ότι θα δείτε αλλά ποτέ δεν έχετε το χρόνο να το κάνετε. Μάλιστα, λόγω τριημέρου, ο χρόνος είναι ιδανικός για sequel.