Το προϊόν που αγαπούν οι διάσημοι makeup artists

to-proion-pou-agapoun-oi-diasimoi-makeup-artists
ΤΡΙΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τι προτείνουν 5 παγκόσμιοι influencers του μακιγιάζ, εάν έπρεπε να επιλέξουν μόνο ένα προϊόν για να δημιουργήσουν μια τέλεια όψη.

Σε ό, τι αφορά στην τέχνη του makeup, η δημιουργικότητα κυριαρχεί των προϊόντων. Με δεδομένο ότι σχεδόν πάντα το λιγότερο είναι καλύτερο, πέντε από τους πιο διάσημους, έμπειρους και καταξιωμένους makeup artists στον κόσμο, αποκαλύπτουν τι θα έκαναν εάν θα είχαν να επιλέξουν μόνο ένα προϊόν μακιγιάζ. 

Το κόλπο με το μολύβι χειλιών: «Εάν επιμένετε σε μεγάλες δόσεις και στρώσεις κραγιόν ή lip gloss, ίσως να ξεγελάσετε πολλούς ακόλουθούς σας στο Instagram με τη σωστή γωνία και το τέλειο φίλτρο, αλλά στον πραγματικό κόσμο όλοι μπορούν να καταλάβουν από πού ξεκινούν και πού τελειώνουν τα φυσικά χείλη σας. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε μια αριστοτεχνική γραμμή χειλιών χωρίς να μοιάζετε μουντζουρωμένη, είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα καλό μολύβι. Σχηματίσετε με τη μύτη του μολυβιού ένα περίγραμμα ελάχιστα πάνω από τη φυσική γραμμή των χειλιών -περνώντας το δυο φορές για καλύτερη απόδοση-, και μετά γεμίστε το εσωτερικό των χειλιών δουλεύοντας το μολύβι με την πλατιά πλευρά του».
- Gucci Westman.

- Το μυστικό με το λοξό πινέλο φρυδιών: «Μια τραγωδία που γεννήθηκε στο Instagram τον τελευταίο καιρό είναι τα gradient brows, όπου με σκούρο πινέλο βαφής τονίζεται περισσότερο η εσωτερική μεριά του τόξου προς τα έξω -ή και αντίστροφα-, καταλήγοντας να μοιάζει το βλέμμα σας σαν γελοιογραφία. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα πινέλο φρυδιών, επιλέξτε κάποιο με λοξό κόψιμο, το οποίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην στάζει το χρώμα κατά τη διαδικασία της εφαρμογής, ενώ οι σταθερές τρίχες του πινέλου βοηθούν να τιθασεύονται και να καλύπτονται πλήρως ακόμη και οι άτακτες τρίχες. Και προς Θεού, μείνετε μακριά από το gradient look». 
- Pat McGrath.

- Ένα πινέλο blending κάνει όλη τη δουλειά: «Αν υπάρχει ένα και μόνο μυστικό που θα κάνει το μακιγιάζ σας στην πραγματική ζωή να αποκτήσει ένα υπέροχο 3D αποτέλεσμα -όπως το καταφέρνουν τα φίλτρα του Instagram με το πάτημα ενός κουμπιού-, αυτό είναι το blending, δηλαδή η διαδικασία του να σβήνετε το ένα προϊόν μέσα στο άλλο έτσι ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς που σταματά το ένα προϊόν και που ξεκινάει το άλλο, καθώς όλα δένουν υπέροχα. Μοναδικός σας σύμμαχος είναι ένα ειδικό πινέλο blending -συνήθως μακρύτερο από τα υπόλοιπα πινέλα μακιγιάζ, και με συμπαγή στρογγυλεμένη άκρη-, ιδανικό για την ανάμειξη έντονων, αστραφτερών σκιών και την επίτευξη ενός αποτελέσματος “μαλακής εστίασης”, που θα απογειώσει τις φυσικές γραμμές και τη λάμψη του προσώπου σας».
- Mario Dedivanovic.

- Επενδύστε σε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων: «Ξέρω ότι μερικές γυναίκες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν ένα eyelash curler, ειδικά όταν διαβάζουν στο διαδίκτυο ιστορίες με ατυχήματα -όπως κάποια που φταρνίστηκε την ώρα που το εφάρμοζε και τις έκοψε στη μέση τις βλεφαρίδες. Αλλά εάν υπάρχει ένας μόνο εύκολος και απλός τρόπος να πετύχετε το απόλυτο άνοιγμα των βλεφαρίδων σας, αυτό είναι το ψαλιδάκι. Ακόμη και χωρίς να απλώσετε μάσκαρα με τη βοήθεια κάποιου εξειδικευμένου πινέλου για όγκο και μήκος, το ψαλιδάκι βλεφαρίδων θα ανοίξει το βλέμμα σας στη στιγμή. Ο ειδικός μηχανισμός ενός επαγγελματικού eyelash curler θα επιτρέψει στις βλεφαρίδες σας να αποκτήσουν έντονη καμπυλότητα με πολύ λιγότερη πίεση και χωρίς ατυχήματα». 
- Sir John. 

- Βλέμμα μαγνήτης μόνο με eyeliner: «Για όσες γυναίκες λατρεύουν το no-makeup μακιγιάζ, θα διαπιστώσουν ότι για μια τέλεια και απολύτως θηλυκή εικόνα των ματιών τους, ένα eyeliner αρκεί. Η μόνη έγνοια σας πρέπει να είναι ποιο είδος eyeliner να χρησιμοποιήσετε, μιας και κυκλοφορούν δυο κύρια είδη - πενάκι και πινέλο. Αν είστε αρχάρια, αποφύγετε το πινέλο (πολλές φορές εφαρμόζεται με τζελ), επειδή πρόκειται για ένα προϊόν που σας δίνει λιγότερο έλεγχο και συνήθως αργεί να στεγνώσει, συνεπώς, ο κίνδυνος να μουτζουρωθείτε  είναι μεγάλος. Αντί για αυτό, προτίμησε να δοκιμάσετε eyeliner σε μορφή stick».
- Allan Avendaño.
 

THE BEAUTY TEAM