Αυτή είναι η απόλυτη στρατηγική ομορφιάς για όσες δουλεύουν από το σπίτι

auti-einai-i-apoluti-stratigiki-omorfias-gia-oses-douleuoun-apo-to-spiti-apoluti-stratigiki-omorfias-gia-oses-douleuoun-apo-to-spiti
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η πασαρέλα του Dior δείχνει το νέο δρόμο στο #WFH

Ρόμπες, πιτζάμες, φόρμες, πρόχειρα τζιν, ή ...τίποτε από κάτω, αποτελούν τα πιο προσφιλή κομμάτια ρούχων της περιόδου που διανύουμε -aka, οικειοθελής καραντίνα και αναγκαστική online εργασία από το σπίτι. Και αυτό το γεγονός ενέπνευσε τον οίκο Dior να παρουσιάσει μια καινοτόμο πασαρέλα για την άνοιξη του 2021, παντρεύοντας την αυτοέκφραση με την απλότητα και την κομψότητα με τη χρηστικότητα. 

Στο Runway της Dior που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στο Παρίσι, όλα  ξεκίνησαν με τα μαλλιά, με τον Βρετανό κομμωτή Guido Palau να φινίρει τη φυσική εικόνα κάθε μοντέλου με μια ποικιλομορφία χαλαρών updo, συμπληρωμένων από μεταξωτές κορδέλες που σχεδιάστηκαν από τον ριζοσπαστικό σχεδιαστή Stephen Jones. «Ήταν η ιδέα της Maria Grazia Chiuri, δημιουργικής διευθύντριας της Dior, που θα  βοηθούσε όλες τις γυναίκες που εργάζονται διαδικτυακά από το σπίτι να φτιάξουν ένα κομψό χτένισμα χωρίς να χρειαστεί να πάνε στο κομμωτήριο», εξηγεί ο Palau, δίνοντας τη συμβουλή του: «Για να δημιουργήσετε τα πιο απλά αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακά updos, χτενίστε καλά τα μαλλιά σας και προσθέστε πλούσια δόση από spray λάμψης.  Μετά, χωρίστε τα μαλλιά σε δύο τμήματα πίσω από το κεφάλι και πλέξτε τα χαλαρά με τα χέρια σε σχήμα ρολό, δένοντάς τα μια μεταξωτή κορδέλα στο χρώμα των ματιών σας». 

Ακολουθώντας τις ίδιες κατευθυντήριες οδηγίες της Maria Grazia Chiuri, ο makeup artist της Dior, Peter Philips, επικεντρώθηκε στη φυσική λάμψη του δέρματος των μοντέλων του προσδίδοντας παράλληλα υψηλότερους τόνους έκφρασης στο βλέμμα. «Ήθελα τα μάτια να είναι πρωταγωνιστές στο μακιγιάζ του προσώπου μιας γυναίκας που επικοινωνεί με τον έξω κόσμο μέσα από μια οθόνη. Στον σημερινό εργασιακό καθεστώς των Zoom meetings, η διατήρηση των παλιών πρακτικών μακιγιάζ καθίσταται άκυρη, επειδή καμία οθόνη δεν μπορεί να αποδώσει τις σωστές υφές και λάμψης μιας παλέτας makeup. Αλλά τα μάτια, έντονα τονισμένα με μολύβι στις γραμμές των βλεφαρίδων και με μαλακές αποχρώσεις στα βλέφαρα, συνδυαστικά με μια λίγο πιο έντονη σκίαση των φρυδιών, δημιουργούν μια ποιότητα στην έκφραση, με μια δόση ανεπιτήδευτης σαγήνης», λέει ο Philips.

THE BEAUTY TEAM