Η Victoria Beckham μόλις αποκάλυψε το μυστικό συστατικό για υγιή μαλλιά

i-victoria-beckham-molis-apokalupse-to-mustiko-sustatiko-gia-ugii-mallia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Είναι το κολλαγόνο. Και έχει τεράστια οφέλη όχι μόνο στην υγεία των μαλλιών, αλλά και στην αντιγήρανση γεγνικότερα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που αποκαλύπτει συχνά-πυκνά η Victoria Beckham μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media, από την αυτοκρατορική ντουλάπα της γεμάτη πολυπόθητα κομμάτια, τα πολυτελή σπίτια της σε όλο τον κόσμο ή τις νέες ιδέες της για τις κολεξιόν ρούχων που παράγει κάθε σεζόν. Και παρόλο που πολλές από τις αναρτήσεις της είναι δύσκολο να τις μιμηθούν οι απλές γυναίκες στην καθημερινή τους ζωή, εντούτοις η τελευταία της συμβουλή αφορά όλες. Είναι το κολλαγόνο στα μαλλιά. «Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα μας και παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των συνδετικών ιστών, αλλά καθώς μεγαλώνουμε, η ικανότητά μας να παράγουμε κολλαγόνο μειώνεται -ένας από τους λόγους για τους οποίους το δέρμα μας αρχίζει να αναπτύσσει ρυτίδες και τα μαλλιά μας μπορεί να αισθάνονται πιο αδύναμα», λέει η ίδια, και με τη βοήθεια του προσωπικού της hair stylist, Jason Collier, μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες.

«Το κολλαγόνο μπορεί να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση της βλάβης των κυττάρων, καθώς μελέτες δείχνουν ότι η βλάβη των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών είναι το βασικό αίτιο για το γκριζάρισμα, το φριζάρισμα, τη θαμπή υφή και την τριχόπτωση», λέει ο Jason σε συνέντευξή του στο περιοδικό Red, και συνεχίζει: «Με το τέλος του lockdown πολλές γυναίκες επισκέφθηκαν τα κομμωτήρια με μαλλιά που χρειάζονταν απελπισμένα εντατικές θεραπείες αναζωογόνησης. Και το κολλαγόνο είναι το συστατικό που χαρίζει εκ νέου στα μαλλιά θρεπτική περιποίηση, ξαναχτίζοντας μια γερή δομή στην ταλαιπωρημένη τρίχα από μέσα προς τα έξω. Το σώμα σας χρησιμοποιεί αρκετά αμινοξέα για την κατασκευή της κερατίνης, μερικά από τα οποία βρίσκονται στο κολλαγόνο, οπότε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά υγιή. Το κολλαγόνο αποτελεί το 70% του δέρματος οπότε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής σημαίνει λιγότερη αραίωση των μαλλιών». 

Η Victoria Beckham, εκτός από τις τακτικές επαγγελματικές θεραπείες κολλαγόνου που της παρέχει ο Collier, επιλέγει και προϊόντα για καθημερινή χρήση, όπως σαμπουάν και μάσκα μαλλιών που έχουν ως βασικό συστατικό τους το κολλαγόνο.

THE BEAUTY TEAM