Αυτό το ξέρατε για τα μήλα;

mila
ΤΡΙΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα απολαμβάνουμε σκέτα, με μέλι και κανέλα, στο γιαούρτι, στη σαλάτα, στη μηλόπιτα και ξέρουμε ότι δεν... συμπαθούν τον γιατρό, συνιστώντας μια υγιεινή επιλογή στη διατροφή μας. Αυτό, όμως, το γνωρίζατε;

Τα μήλα φαίνεται πως μας χαρίζουν ενέργεια και είναι μια καλή τροφή εγρήγορσης του εγκεφάλου, που σημαίνει ότι αν δεν τα έχετε ήδη βάλει στο δεκατιανό σας, ξεκινήστε! 

Ο λόγος είναι ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών και φυσικά σάκχαρα που διασπώνται αργά μέσα στον οργανισμό, απελευθερώνοντας σταθερή δόση γλυκόζης στο αίμα και παρέχοντας στον οργανισμό σταθερή πηγή ενέργειας.

Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι τα μήλα βελτιώνουν τη νευρολογική υγεία λόγω της κερσετίνης που περιέχουν, ουσία που φαίνεται να μειώνει τη φλεγμονή στους νευρώνες. Διαφορετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Alzheimer’s Disease συνέδεσε την κατανάλωση χυμού μήλου με αύξηση σε ένα σημαντικό νευροδιαβιβαστή, την ακετυλοχολίνη, ο οποίος φαίνεται να συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης σε ποντίκια με συμπτώματα άνοιας.