Πώς να μειώσετε θερμίδες, αλλά όχι γεύση, από τη σαλάτα σας

salata-kaisara
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Μήπως η σαλάτα σας θέλει… διορθώσεις;

Η σαλάτα αποτελεί στο μυαλό όλων μας ένα ελαφρύ γεύμα, κάτι που την «απενοχοποιεί» ακόμη κι όταν αποτελεί βόμβα θερμίδων. Η κατανάλωση και μόνο λαχανικών που μας προσφέρει είναι για πολλούς αρκετή για να αγνοήσουν τα αλλαντικά, τα λιπαρά ντρέσινγκ και τα τυριά που μπορεί να περιέχει -τα οποία μεταφράζονται… «ανενόχλητα» σε πλούσιες θερμίδες.

Ας πάρουμε για παράδειγμα μια μερίδα της κλασικής σαλάτας του Καίσαρα. Το μαρούλι και η ντομάτα που περιέχει φτάνουν τις 40 θερμίδες, τα κρουτόν τις 60 θερμίδες, το τυρί τις 50 θερμίδες, ενώ το… βαρύ πυροβολικό είναι το κοτόπουλο και το ντρέσινγκ, τα οποία φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 200 θερμίδες το καθένα. Αυτό σημαίνει πως όταν παραγγέλνετε μια Caesar’s για να φάτε ελαφριά, ουσιαστικά καταναλώνετε πάνω από 550 θερμίδες.

Υπάρχει, όμως, τρόπος να γλιτώσετε περίπου 300, με απλές αλλαγές. Αρχικά, αποφύγετε τα κρουτόν και ζητήστε το κοτόπουλό σας να μην είναι τηγανητό, αλλά στο γκριλ. Με αυτές τις δυο αλλαγές μπορείτε να μειώσετε κατά τουλάχιστον 150 θερμίδες της σαλάτα σας. Κι αν θέλετε ακόμη μεγαλύτερη μείωση, αντικαταστήστε το ντρέσινγκ με βινεγκρέτ μπαλσάμικο.  


Έτσι, μπορείτε να φάτε σαλάτα και να είναι πραγματικά light, χορταστική και νόστιμη.