Ο «Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια» θα σας βάλει στον σωστό δρόμο

odigos-diatrofis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Με στόχο την προαγωγή της υγείας και την ευεξία, «Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια» αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για τη διατροφή, που υπόσχεται να μας επιμορφώσει και να μας βάλει στον ίσιο δρόμο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που μόλις πέρασε, το Ινστιτούτο PROLEPSIS και η INTERAMERICAN παρουσίασαν ένα σημαντικό έργο πρακτικής αξίας, που θα μας βοηθήσει μέσα από τη διατροφή να βελτιώσουμε την υγεία μας. Ο «Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια», εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής PROLEPSIS με την αποκλειστική υποστήριξη της ασφαλιστικής εταιρείας INTERAMERICAN και συγκεντρώνει, για πρώτη φορά, τη σύγχρονη επιστημονική γνώση και τα νέα δεδομένα για τη διατροφή σε μια εύχρηστη και κατανοητή έκδοση 160 σελίδων. Είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του διατροφικού προγραμματισμού και των επιλογών που καθορίζουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής, διαχρονικά και πολύ περισσότερο στη σύγχρονη εποχή. Η INTERAMERICAN και το Ινστιτούτο PROLEPSIS συνεργάζονται ενεργά από το 2014, για τη διατροφή στις μικρές ηλικίες και ειδικότερα στο σχολικό περιβάλλον, ενώ φέτος και για τη δημιουργία περιεχομένου για την πρόληψη και προστασία στην εποχή της πανδημίας.

Ο Οδηγός αποτελεί έναν μοναδικό «σύμβουλο» που αποσκοπεί στη βελτίωση του τρόπου ζωής μέσα από τη διατροφή και απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Συγκεντρώνει οργανωμένα όλες τις έγκυρες πληροφορίες και διατροφικές συστάσεις, απαντώντας στις ανάγκες για κάθε φάση της ζωής ενός ανθρώπου μέσα από πρακτικές συμβουλές. Με γνώμονα την πρόληψη και την ευζωία, μας ωθεί να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και να ζήσουμε ασφαλέστερα, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών χρονίων παθήσεων.

Βάση για το περιεχόμενο του Οδηγού αποτέλεσε το σπουδαίο έργο των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών, που αποτελούν τις επίσημες διατροφικές συστάσεις της χώρας μας και εκδόθηκαν το 2014 από το Ινστιτούτο PROLEPSIS, με τη συμβολή σαράντα και πλέον Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων και πανεπιστημιακών καθηγητών. Επιπροσθέτως, για την ανάπτυξη του περιεχομένου του «Οδηγού Διατροφής για όλη την οικογένεια» έχουν επικαιροποιηθεί και συνεκτιμηθεί τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής, που είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πρότυπα υγιεινής διατροφής παγκοσμίως. Η απομάκρυνση των νέων ανθρώπων από αυτό το διατροφικό πρότυπο σε συνδυασμό με την αύξηση της κατανάλωσης τυποποιημένων, πιο επεξεργασμένων τροφών έχουν εκτοξεύσει τα επίπεδα παχυσαρκίας και στη χώρα μας. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες και περισσότερο στα παιδιά και τους εφήβους. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι η υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών στην καθημερινότητά μας, σύμφωνα με τις συστάσεις που παρουσιάζονται στον Οδηγό, συμβάλλει στην περιβαλλοντική αειφορία και τη βιωσιμότητα.

Ο καλαίσθητος και με ευρηματική εικονογράφηση «Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια», που αποτελείται από 27 κεφάλαια και ξεκινά με τον «Δεκάλογο της Υγιεινής Διατροφής», είναι διαθέσιμος σε  ηλεκτρονική μορφή εδώ.