Η προσωπική beauty coach της Gwyneth Paltrow αποκαλύπτει τα μυστικά της ώριμης ομορφιάς

i-prosopiki-beauty-coach-tis-gwyneth-paltrow-apokaluptei-ta-mustika-tis-orimis-omorfias
ΤΡΙΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Εάν είστε πάνω από 40 ετών, διαβάστε καλά και διορθώστε.

Η ζωή μετά από το κρίσιμο ηλικιακό όριο ωριμότητας κάθε γυναίκας -βλέπε 40- έρχεται με μια σειρά από οφέλη: καταστάλαγμα εμπειριών και επίγνωση των ορίων στον επαγγελματικό στίβο και διεκδίκηση ηρεμίας και άνεσης στην προσωπική ζωή. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι μόλις αφήσετε τα τριάντα σας, δεν θα κάνετε ποτέ ξανά λάθος στη ρουτίνα ομορφιάς σας -μάλλον τότε ξεκινούν οι υπερβολές. «Η λαχτάρα για όψη νεότητας σε μια ώριμη ηλικία δεν είναι λάθος σκέψη, αρκεί να γνωρίζετε εκ των προτέρων μέχρι πού φτάνουν τα όριά σας», λέει η Jamie Greenberg, makeup artist διασημοτήτων του Χόλιγουντ, και επί χρόνια προσωπική beauty coach της 47χρονης σήμερα Gwyneth Paltrow. 

«Το μακιγιάζ του προσώπου σας αποτελεί το κυρίαρχο μήνυμα που στέλνετε στον έξω κόσμο -είτε online, είτε δια ζώσης. Λίγο πιο ανάλαφρο ή λίγο πιο βαρύ μακιγιάζ, δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό. Αλλά όταν είναι σωστά δουλεμένο, κάνει όλη τη διαφορά», λέει η Greenberg και συμβουλεύει: «Κάντε το όπως η Gwyneth Paltrow».
 

 -Πολλές ώριμες γυναίκες κάνουν ένα σοβαρό λάθος χρησιμοποιώντας βαριές βάσεις, με επιπλέον στρώσεις καλυπτικής πούδρας με σκοπό να καμουφλάρουν τις ρυτίδες και να κρύψουν τη γυαλάδα. Αλλά στην πραγματικότητα, ένα μακιγιάζ που μοιάζει με μάσκα, πολλαπλασιάζει την «όψη-μούμια», κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει ακόμη πιο ξηρή και άτονη.

- Η απόχρωση του foundation πρέπει να ταιριάζει απολύτως στον χρώμα και τον τύπο της επιδερμίδας σας. Και πάντα να βεβαιώνεστε ότι έχετε περάσει τη βάση ομοιόμορφα παντού -μην ξεχνώντας την περιοχή κάτω από το σαγόνι, το λαιμό, μέχρι και το ντεκολτέ

- Αντί για πούδρα, προτιμήστε concealer με υγρή μορφή και ουδέτερη απόχρωση, που καλύπτει με μεγαλύτερη φυσικότητα τις ατέλειες. Δουλέψτε το στο μέτωπο, κάτω από τα μάτια, στο πιγούνι και επιμείνετε στις γραμμές μεταξύ μύτης και παρειών. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί και λειαίνει την επιδερμίδα χωρίς να δείχνει έντονα «καμουφλαρισμένη». 

- Σημαντικός παράγοντας για ένα φυσικό, «ώριμο» μακιγιάζ ματιών είναι η απουσία πολύ έντονων χρωμάτων στις βλεφαρίδες. Επιμείνετε σε σκιές που ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών σας και τονίστε λίγο παραπάνω τις βλεφαρίδες με μια μάσκαρα ανόρθωσης.

THE BEAUTY TEAM