Τα αγαπημένα μας ροφήματα στο μικροσκόπιο

flitzania-rofimata
ΤΡΙΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τσάι, καπουτσίνο, καφές φίλτρου, ζεστή σοκολάτα και μπίρα: τι μας προσφέρει το καθένα και τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Πράσινο τσάι
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Θερμίδες: 0

Καφές φίλτρου σκέτος
Μια κούπα καφέ φίλτρου περιέχει περίπου 80-115 mg καφεΐνης, η οποία έχει μεν διουρητική ιδιότητα, αλλά στις υψηλές δόσεις μπορεί να αυξήσει παροδικά την αρτηριακή πίεση. Προτιμήστε τον σκέτο. Θερμίδες: 0

Μαύρη μπίρα
Όσο πιο σκούρα είναι η μπίρα, τόσο περισσότερο έντονη είναι η γεύση της, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι σκούρες μπύρες έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από τις lager. Θερμίδες: 100 (1 κανονικό ποτήρι)

Ζεστή σοκολάτα
Έχει θετικές επιδράσεις στο νευρικό σύστημα, βελτιώνει τη διάθεση και παρουσιάζει αναλγητικές ιδιότητες, ενώ δρα προληπτικά κατά του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Μην ξεχνάτε, όμως, το μέτρο! Θερμίδες: 103 (χωρίς έξτρα ζάχαρη)

Καπουτσίνο
Αν τον προτιμάτε με αφρόγαλα ή σαντιγί θα επιβαρυνθείτε με έξτρα θερμίδες και μπορεί να φτάσετε ακόμη και τις 300 για μια κούπα καφέ! Θερμίδες: 90