Ποιο συστατικό μας προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών

selino-maintano
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Πιθανόν να μην το έχετε ξανακούσει, αλλά λέγεται απιγενίνη και είναι θαυματουργό.

Η απιγενίνη είναι ένα φυσικό συστατικό που βρίσκουμε σε αρκετές τροφές και μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cancer.

Πρόκειται για ένα φλαβονοειδές που συναντούμε στα φυτά και πιο συγκεκριμένα σε μυρωδικά όπως το σέλινο, το μαϊντανό, αλλά και το κόκκινο κρασί.

Ουσιαστικά, η απιγενίνη δρα σαν αντιοξειδωτική ουσία που καθαρίζει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν καρκίνο, ενώ ερευνητές του Πανεπιστημίου Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας, αποκάλυψε, πως η απιγενίνη που βρίσκουμε στο σέλινο και τον μαϊντανό αποτελεί πολύτιμο όπλο και κατά της λευχαιμίας, σταματώντας την ανάπτυξη δύο ειδών κυττάρων, που συνδέονται με τη λευχαιμία και μειώνει δραστικά τις πιθανότητες επιβίωσής τους.

Απιγενίνη περιέχει και ο χυμός ντομάτας, γι’ αυτό στην επόμενη μαγειρική σας απόπειρα, μην ξεχάσετε να προσθέσετε τρόφιμα πλούσια σε αυτό το θαυματουργό συστατικό.