Natalie Portman: Το γάλα βρώμης είναι το νέο hype στην ομορφιά

giati-to-gala-bromis-einai-to-neo-hype-stin-omorfia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Πιείτε το, απλώστε το στο δέρμα, κάντε μπάνιο με αυτό. Σύμφωνα με την επιστήμη, είναι εγγυημένα ευεργετικό.

Breaking news: Μόλις πριν λίγες μέρες, η Oatly, μια σουηδική εταιρεία παραγωγής γάλακτος βρώμης ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 177 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνεργασία με έναν πολυεθνικό επενδυτικό γίγαντα εναλλακτικών επενδύσεων, την Blackstone Group, με σκοπό την προώθηση του γάλακτος βρώμης στην αμερικανική αγορά τροφίμων και καλλυντικών. Ανακοινώθηκε μάλιστα επίσημα ότι διασημότητες της show biz σαν τον ράπερ Jay-Z, την ηθοποιό Natalie Portman και την αυτοκράτειρα των media Oprah Winfrey, έχουν αποκτήσει σημαντικά μερίδια μετοχών ως μέρος αυτής της συμφωνίας.

Το παρασκήνιο: Το γάλα βρώμης μπορεί να είναι η νεότερη επιλογή μη γαλακτοκομικών προϊόντων στα μενού πολλών καφέ και εστιατορίων, αλλά εκτός από βασικό συστατικό για ένα νόστιμο και αφράτο latte χωρίς ζωικά λιπαρά και λακτόζη, το γάλα που προέρχεται από κόκκους βρώμης μπορεί να προσφέρει μοναδικά οφέλη στην ομορφιά, όταν εμπεριέχεται στη σύνθεση προϊόντων περιποίησης του δέρματος -από καθαριστικές λοσιόν, ενυδατικές κρέμες και body lotions έως σαμπουάν και αφρόλουτρα.

«Το γάλα βρώμης είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, που επιδιορθώνει το δέρμα από την καθημερινή φθορά, την υπεριώδη ακτινοβολία, τη ρύπανση και πολλές άλλες βλάβες που προκαλεί στην επιδερμίδα το στρες και η γήρανση», λέει η δερματολόγος Dr. Margarita Lolis της Schweiger Dermatology Group στο Νιου Τζέρσεϋ. «Οι μελέτες επίσης αναφέρουν ότι το γάλα βρώμης είναι εξαιρετικά ενυδατικό, βοηθώντας το δέρμα να αυξάνει και να συγκρατεί τη φυσική του υγρασία. Εντάσσοντάς το στην διατροφή σας και στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας, θα παρατηρήσετε ότι διατηρεί το δέρμα λαμπερό μειώνοντας τη μελάγχρωση, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση των ξεσπασμάτων ακμής».

Παράλληλα, μεγάλες έρευνες έχουν γίνει τα τελευταία και για το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης. «Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που δημιουργείται με άλεση σπόρων βρώμης σε πολύ λεπτή σκόνη –με πολύ πιο πυκνή σύσταση σε ευεργετικά συστατικά από το γάλα βρώμης. Αναμειγνύεται με το αφρόλουτρο ή την ενυδατική κρέμα και δρα ως δυναμωτικό, καθαριστικό, απολεπιστικό και ενυδατικό μέσο. Επειδή περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών, λιπιδίων, πολυσακχαριτών, φλαβονοειδών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων θεωρείται ιδανικό για την υγεία και την ευεξία του δέρματος», εξηγεί η Dr. Lolis. «Αυτή η ειδική μορφή βρώμης έχει μακρά ιστορία χρήσης στη φροντίδα του δέρματος λόγω των καθαριστικών, ενυδατικών, αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της, ενώ σχετικά πρόσφατα πήρε την επίσημη έγκριση του FDA ως προστατευτικό και θεραπευτικό μέσο κατά της επίμονης ξηρότητας, του εκζέματος και άλλων έντονων φλεγμονών του δέρματος», λέει η δερματολόγος και δίνει μια τελευταία συμβουλή: «Θα συνιστούσα να επιλέξετε το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης αντί για γάλα βρώμης που διατίθεται στο εμπόριο -οποίο είναι πιο επεξεργασμένο και έχει πρόσθετα όπως αρωματικά, άλατα ή γλυκαντικά», συμπληρώνει η δερματολόγος.

THE BEAUTY TEAM