Ξέρετε γιατί πρέπει να μοιράζετε τα γεύματά σας μέσα στην ημέρα;

fagito-geuma-ugieini-diatrofi-buddha-bowl
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Για να μην σας προδώσει η… καρδιά σας, απ’ ό,τι δείχνουν οι έρευνες.

Ξέρουμε ότι όταν παραλείπουμε κάποιο γεύμα, καταλήγουμε να είμαστε περισσότερο πεινασμένοι, με αποτέλεσμα συνήθως τις κακές διατροφικές επιλογές που έχουν επιπτώσεις σε κιλά, στη σιλουέτα, αλλά και την καρδιά. Πώς, όμως, επηρεάζεται η καρδιά;

Σύμφωνα με ειδικούς του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, όσοι  τρώνε τ μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού της ημέρας μεταξύ 4-8 μ.μ. παρουσιάζουν υψηλότερη χοληστερίνη, αρτηριακή πίεση και επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν τρία γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση αυτών που επιδίδονται στις νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο, οι οποίοι νιώθουν περισσότερο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, όσοι εκπαιδεύουν τον εαυτό τους να περνά πολλές ώρες χωρίς φαγητό, επιλέγουν στη συνέχεια γεύματα με πολλές θερμίδες και φτωχή διατροφική αξία, όταν τελικά αποφασίζουν να φάνε. Συν του ότι όταν καταναλώνουμε ένα γεύμα μέσα στην ημέρα, θα παρουσιάσουμε σίγουρα ελλείψεις μακροπρόθεσμα, καθώς είναι δύσκολο ένα γεύμα να καλύψει όλες τις συνιστώμενες ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι μοιράζοντας τα γεύματά μας μέσα στην ημέρα, θα λάβουμε περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά κι έτσι θα προστατέψουμε τόσο τη σιλουέτα μας, όσο και την συνολική μας υγεία, αλλά και την υγεία της καρδιάς.