Το μυστικό για το μέλλον της ομορφιάς σας κρύβεται κάποιους αιώνες πίσω

to-mustiko-gia-to-mellon-tis-omorfias-sas-krubetai-kapoious-aiones-piso
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

5 αρχαία συστατικά περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσετε για άψογο δέρμα, σήμερα.

Δεν υπάρχει έλλειψη προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας στην αγορά, αλλά αν ψάχνετε για φόρμουλες που δεν περιέχουν χημικά και σκληρά συστατικά, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στις ρίζες σας, χρησιμοποιώντας αγνές, αρχαίες θεραπείες περιποίησης της επιδερμίδας που έχουν λειτουργήσει για αιώνες. 

- Neem: Το λάδι που προέρχεται από το φυτό Azadirachta Indica, αποτελεί ένα δημοφιλές φάρμακο στην παραδοσιακή ινδική ιατρική και χρησιμοποιείται στις διδασκαλίες της Αγιουρβέδα. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και καταπραϋντικό για το δέρμα, όπου εκτός από τις αντιμολυσματικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, ξεχωρίζει από το γεγονός πως είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Αυτό το καθιστά μοναδικό στην θεραπεία και προστασία του ιδιαίτερα ευαίσθητου δέρματος που ταλαιπωρείται από ερεθισμούς, ωστόσο, το λάδι Νeem προσφέρει επίσης ζωντάνια και θρέψη στα κατεστραμμένα μαλλιά. 

- Λάδι καρύδας: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι Ασιάτες που καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες λαδιού καρύδας στη διατροφή τους δεν πάσχουν από τις σύγχρονες ασθένειες που εμφανίζονται σε κατοίκους της δύσης, χάρη στις αντιμυκητιακές, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του. Όμως, ένα ακόμη σημαντικό όφελος που έχει αναδείξει η κοσμητολογική έρευνα, είναι ότι το λάδι καρύδας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πανάκεια για κάθε πρόβλημα της επιδερμίδας ή των μαλλιών. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, ενισχύει την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών και του δέρματος, ενυδατώνει και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων, προσφέρει ανακούφιση από τη σοβαρή ξηρότητα του δέρματος, ενώ προάγει την παραγωγή κολλαγόνου. 

- Κουρκούμη: Ένα μπαχαρικό που δημιουργείται από την αποξήρανση και το άλεσμα της ρίζας ενός εγγενούς φυτού της νότιας Ασίας, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το τζίντζερ. Ήδη από την αρχαιότητα ήταν ευρέως διαδεδομένη η χρήση της κουρκούμης στη λαϊκή ιατρική λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων της, ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή ανακαλύφθηκε ότι το μυστικό κρύβεται στην κουρκουμίνη, μια ουσία που βοηθά επιπλέον στην θεραπεία κατά της ροδόχρους ακμής, στη μείωση των ρυτίδων, στην εξισορρόπηση της έκκρισης σμήγματος και στον καθαρισμό των πόρων. Ακόμη, εξαιτίας της λευκαντικής της δράσης, το έλαιο κουρκουμά συμβάλλει στη μείωση των μαύρων κύκλων, μαλακώνει το τραχύ δέρμα, χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση στην επιδερμίδα. 

- Ubtan: Δεν είναι ρίζα, φυτό ή δέντρο, αλλά μια αποτελεσματική πάστα απολέπισης από ένα μείγμα συστατικών, η οποία αποτελεί βασικό μέρος κάθε ιεροτελεστίας των ινδικών περιποιήσεων ομορφιάς από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Αυτό το ειδικό scrub παρασκευάζεται εύκολα με ένα φλιτζάνι καλαμποκάλευρο, ένα φλιτζάνι σησαμέλαιο, μισή κουταλιά της σούπας κουρκούμη και ροδόνερο, το οποίο εφαρμόζεται στην επιδερμίδα και το σώμα με ήπιες κινήσεις μασάζ, βοηθώντας στην αποβολή τοξινών και κατακρατημένων υγρών. Σε καταστήματα υγιεινών τροφίμων μπορείτε να βρείτε το μίγμα έτοιμο. 

- Τυρόπηγμα: Σε μια σειρά καλλυντικών διαδικασιών στα στούντιο αισθητικής της Ασίας, ιδιαίτερο μέρος καταλαμβάνουν οι μάσκες από τυρόπηγμα, δηλαδή το προϊόν που λαμβάνεται από το γάλα πριν αυτό πήξει και γίνει τυρί. Η καταγωγή της συγκεκριμένης κούρας ομορφιάς προέρχεται από τη Μέση Ανατολή εδώ και 7.000 χρόνια, με τις σύγχρονες μελέτες να αποδεικνύουν ότι η πλούσια σύνθεση του προϊόντος γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση, είναι σε θέση να απορροφηθεί ιδανικά από το δέρμα. Το μεγάλο όφελος οφείλεται στο γαλακτικό οξύ, το οποίο έχει ήπιες ιδιότητες απολέπισης, καταπραΰνοντας ερεθισμούς, μολύνσεις, ακμή και υπερμελάγχρωση. 
Η πιο απλή μέθοδος δημιουργίας αυτοσχέδιας μάσκας με τυρόπηγμα είναι το τυρί cottage: Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε μισό φλιτζάνι τυρί cottage με μια μεγάλη κουταλιά μέλι και ένα κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών, αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε την εφαρμογή μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

THE BEAUTY TEAM