Οι 28 μέρες που θα αναγεννήσουν το δέρμα σας

oi-28-meres-pou-tha-anagennisoun-to-derma-sas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μια επιστημονικά δοκιμασμένη ρουτίνα, που εγγυάται επαναφορά της ομορφιάς σας μέσα σε ένα μήνα.

Το καμουφλάζ του προσώπου σας με βαρύ μακιγιάζ ώστε να μην αισθάνεστε ανασφαλείς με τις μικρές ή μεγάλες ατέλειες της επιδερμίδας σας, αν και μοιάζει προκλητικό και απλό στην πράξη, εντούτοις, δεν είναι καθόλου λογικό εάν νοιάζεστε έστω και λίγο για το μέλλον της ...νεότητάς σας. «Το να ρίχνετε τα σημάδια μιας κουρασμένης ή προβληματικής επιδερμίδας κάτω από το χαλί, δεν μειώνει το πρόβλημα. Αντίθετα, το πολλαπλασιάζει εν καιρώ», λέει η δερματολόγος Dr. Kavita Mariwalla, σε πρόσφατη συνέντευξή της στη New York Times, τονίζοντας ότι μόνο το στρες της επιβίωσης σε ένα εργασιακό περιβάλλον με υψηλές απαιτήσεις -συνηγορούσης και της πανδημίας- μειώνει στο ελάχιστο την ικανότητα των κυττάρων να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. «Όταν βρισκόμαστε σε συνθήκες συνεχούς άγχους, τα επινεφρίδια απελευθερώνουν σε γενναίες ποσότητες την ορμόνη του στρες -την κορτιζόλη-, η οποία επηρεάζει μεταξύ πολλών άλλων την κυκλοφορία του αίματος και καταστρέφει το κολλαγόνο επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης, αφού το δέρμα χάνει την ικανότητά του να αναπλάθεται», σημειώνει η Dr. Mariwalla, με την ίδια να δίνει ένα πρόγραμμα 28 ημερών, το οποίο έχει κλινικά αποδειχθεί ως σωτήριο για την ριζική επαναφορά της υγείας της επιδερμίδας. 

Γιατί 28 ημέρες; Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι ανεξαιρέτως οι δερματολόγοι επιμένουν ότι χρειάζονται τέσσερις συναπτές εβδομάδες συνέπειας σε μια αναβαθμισμένη ρουτίνα ομορφιάς, που βασίζεται στα κατάλληλα φυσικά συστατικά ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά αλλά και εντυπωσιακά αποτελέσματα. «Το δέρμα σας ακολουθεί έναν κύκλο 28 ημερών -τόσο χρειάζονται τα κύτταρά του για να ωριμάσουν, να ανελιχθούν στην επιφάνεια και να απορριφθούν στη συνέχεια φυσικά από την επιδερμίδα- οπότε αυτό είναι το ρεαλιστικό χρονικό περιθώριο για να  έχετε βελτίωση του τόνου και της όψης του, χρησιμοποιώντας βέβαια τις σωστές φόρμουλες. Το μεγάλο μυστικό εδώ είναι τα ισχυρά αντιοξειδωτικά, η πλούσια και σε βάθος ενυδάτωση και το multi-layering εξειδικευμένων προϊόντων πρωί-βράδυ και με τη σωστή σειρά.  Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάτε με τα ελαφριά ώστε τα πιο κρεμώδη να μην μπλοκάρουν την απορρόφηση τους», λέει η δερματολόγος.
 
Κάθε πρωί: Η εντατική φροντίδα ξεκινά με ένα booster ενισχυμένο με βιταμίνη C, που θα νικήσει τη θαμπή και κουρασμένη όψη και θα απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες και σημάδια από τις πρώτες επτά ημέρες εφαρμογής. «Είναι σημαντικό να επιδιώξετε την παρουσία βιταμίνης C σε όλα τα προϊόντα που θα συμπεριλάβετε στο πλάνο ξεκούρασης και ανάπλασης της επιδερμίδας σας, συνδυαστικά με ενισχυμένο ορό από υαλουρονικό οξύ και ευεργετικούς πολυσακχαρίτες», συμβουλεύει η Dr. Mariwalla, προσθέτοντας: «Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σας, βασικό κριτήριο για την επιλογή μιας ενυδάτωσης υψηλής απόδοσης είναι να απελευθερώνει σταδιακά τα δυναμικά συστατικά της ξεδιψώντας το δέρμα σας καθ’ όλο το 24ωρο». 


Κάθε βράδυ: «Το σχολαστικό ντεμακιγιάζ και η ήπια απολέπιση με ένα απαλό και φυσικό scrub θα αφαιρέσει ρύπους και νεκρά κύτταρα, προετοιμάζοντας την επιδερμίδα να δεχθεί τις ευεργετικές ιδιότητες της εντατικής βραδινής ρουτίνας. Μόνο που τώρα είναι σημαντικό να αναμείξετε ένα λάδι υψηλής περιεκτικότητας βιταμίνης C εμπλουτισμένο με ω-3, ω-6 και ω-9 λιπαρά οξέα, που πολλαπλασιάζουν την αντιοξειδωτική προστασία και θρέφουν σε βάθος την επιδερμίδα σας ενώ εσείς κοιμάστε», αναφέρει η ειδικός, προσθέτοντας: «Η αναγέννηση της επιδερμίδας σας είναι έως και 8 φορές ταχύτερη τη νύχτα, με τον διακεκομμένο ύπνο όχι μόνο να τη διακόπτει απλώς αλλά να τη σταματά». 

THE BEAUTY TEAM