Η ιστορία πίσω από την πιο θρυλική κόμμωση της Marilyn Monroe

i-istoria-piso-tin-pio-thruliki-kommosi-tis-marilyn-monroe
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Πώς ο Mr. Kenneth προετοίμασε την πιο διάσημη πελάτισσά του, για να τραγουδήσει το «Happy Birthday, Mr. President».

Οι κομμωτές διασημοτήτων γνωρίζουν ότι οι δημιουργίες που χαρίζουν στα κεφάλια των πελατισσών τους μπορούν να οδηγήσουν σε trends, που θα μείνουν στην ιστορία πολύ περισσότερο χρόνο από μια πρόσκαιρη επίσημη εμφάνισή τους στα κόκκινα χαλιά ή σε τελετές Όσκαρ. Και μπορεί celebrity hair stylists σαν τους Chris Appleton, Serge Normant και Neal Farinah να έχουν χτίσει το μύθο τους χάρη στις εντυπωσιακές κομμώσεις που προσφέρουν επί πολλά χρόνια σε αστέρια όπως η Jennifer Lopez, η Julia Roberts και η Beyoncé -αντίστοιχα-, όμως, μόνο ένας ήταν ο κομμωτής που θα μείνει αθάνατος. Είναι ο Kenneth Battelle, πιο γνωστός ως Mr. Kenneth, ο οποίος δημιούργησε την αλησμόνητη και all time classic κουπ της Marilyn Monroe, λίγο πριν η αιώνια σεξοβόμβα εμφανιστεί μπροστά στον John Kennedy τραγουδώντας του ηδονικά «Happy birthday, Mr. President». Το ημερολόγιο έγραφε 19 Μαΐου 1962. 

Στο νέο βιβλίο «Mr. Kenneth: Shear Elegance», ο Giuseppe Longo, ο οποίος εργάστηκε για περισσότερο από μια δεκαετία στο σαλόνι ομορφιάς του Kenneth Battelle, γράφει: «Τη νύχτα της παράστασης, δυο ώρες πριν την εμφάνιση της Monroe, ο Mr. Kenneth έφτασε στο διαμέρισμα της -στην 57th Street- για να χτενίσει και να διαμορφώσει τα πλατινέ μαλλιά της ηθοποιού δημιουργώντας μια κουπ που έγραψε Ιστορία. Το μακιγιάζ της ήταν λαμπερό αλλά εντελώς φυσικό, αφήνοντας την ακτινοβολία του προσώπου της να κάνει όλη τη δουλειά. Το μόνο που έκανε ο Mr. Kenneth, ήταν να φουσκώσει την δεξιά άκρη των μαλλιών της προς τα πάνω, φορμάροντας την τούφα του μετώπου πολύ κοντά στα μάτια σε πλάγια χωρίστρα. Μετά, έσπρωξε το κάτω μέρος του καρέ όσο πιο κοντά στη γραμμή του σαγονιού, δημιουργώντας μια μικρή μπούκλα που κάλυπτε σαγηνευτικά τη δεξιά παρειά της. Βγαίνοντας η Marilyn από το αυτοκίνητο που την οδήγησε έξω από το Madison Square Garden, τα φλας των παπαράτσι και οι ζητωκραυγές των εκατοντάδων θαυμαστών δημιούργησαν φρενίτιδα».

«Ντυμένη μέσα σε ένα σούπερ αποκαλυπτικό φόρεμα του Jean Louis διακοσμημένο με στρας που είχαν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία της σιλουέτας της, η εμφάνιση της Monroe άφηνε ελάχιστα στη φαντασία. Δεκαπέντε λεπτά μετά, η σκηνή φωτίστηκε από την παρουσία της, με την ίδια να τραγουδά το “Happy birthday, Mr. President”, με έναν τρόπο που θα μείνει απερίγραπτος και ασυναγώνιστος στην συλλογική μνήμη όλων των γενεών». 

THE BEAUTY TEAM