Τρία προϊόντα που τα θεωρούμε υγιεινά, ενώ δεν είναι

salata-suskeuasmeni
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στη διατροφή και το... σούπερ μάρκετ, δεν είναι όλα τόσο αγνά όσο φαίνονται.

Συσκευασμένες σαλάτες
Μας έχουν γλιτώσει από το πλύσιμο των λαχανικών και μας προσφέρουν ευκολία στην καθημερινότητά μας, αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο αθώες, καθώς παρουσιάζουν κίνδυνο σαλμονέλας σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Leicester. Ο κίνδυνος, μάλιστα, αυξάνεται αν ανοίξετε τη σαλάτα σας, καταναλώσετε λίγη και διατηρήσετε την υπόλοιπη μέσα στο ψυγείο για άλλη στιγμή.

Εκχύλισμα βανίλιας
Το πραγματικό εκχύλισμα βανίλιας προκύπτει από μια πολύπλοκη διαδικασία και αυτό σημαίνει ότι κοστίζει και ακριβά. Γι’ αυτό υπάρχει και η απομίμηση της γεύσης, που παράγεται από μια ουσία, τη βανιλίνη, η οποία χημικά είναι το ισοδύναμο της βανίλιας. Η βανιλίνη είναι αρκετά πιο φθηνή κι αυτό οφείλεται στο ότι είναι υποπροϊόν που εξάγεται ακόμη και από ξύλο και κάρβουνο. Είστε σίγουροι ότι θέλετε κάτι τέτοιο στα κουλουράκια σας;

Σιρόπι αγαύης
Οι vegan το χρησιμοποιούν αντί για μέλι και πολλοί αντί για ζάχαρη, αλλά δυστυχώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη. Η φρουκτόζη αποτελεί ένα από τα 2 συστατικά της επιτραπέζιας ζάχαρης και είναι αυτή που μετατρέπεται μετατρέπεται σε λίπος εύκολα και γρήγορα.