Πώς να φτιάξετε μόνη σας μια μαύρη μάσκα ξυλάνθρακα

pos-na-ftiaksete-moni-sas-mia-mauri-maska-ksulanthraka
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αυτή η πολυτελής ρουτίνα ομορφιάς, απαιτεί πολύ ελάχιστα υλικά απ’ όσο φαντάζεστε.

Οι μαύρες μάσκες ομορφιάς είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς διορθωτές κάθε τύπου επιδερμίδας, επειδή όχι μόνο ξεμπλοκάρει άμεσα τους φραγμένους πόρους και απαλλάσσει το πρόσωπο από τα μαύρα στίγματα, αλλά ταυτόχρονα αποβάλλει όλη την υπερβολική λιπαρότητα, καθιστώντας την επιδερμίδα λεία, φρέσκια και ολοκάθαρη.
Τι θα λέγατε λοιπόν, να επιχειρήσετε να φτιάξετε μόνη σας μια τέτοια πολυτελή μάσκα, εξίσου αποτελεσματική με εκείνες που κυκλοφορούν στην αγορά; Μια δερματολόγος και μια αισθητικός διασημοτήτων συμβουλεύουν και δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες. 
«Ο ενεργός άνθρακας, το δραστικό συστατικό σε αυτές τις μάσκες, όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα, λειτουργεί ως μαγνήτης τραβώντας βακτήρια, τοξίνες, χημικές ουσίες, βρωμιά, σμήγμα και άλλα μικροσωματίδια από τους πόρους, στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, εμποδίζοντας την είσοδό τους στην κυκλοφορία του αίματος» λέει η δερματολόγος Dr. Michele Green με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Αλλά ακριβώς επειδή οι μάσκες ξυλάνθρακα είναι εξαιρετικά απορροφητικές και κολλούν πάνω στο δέρμα, μόνο που πρέπει κάθε φορά να προσέχετε κατά την αφαίρεσή τους, είναι οι πολύ ήπιες και αργές κινήσεις ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμό, τραυματισμό και μόλυνση του κερατοειδούς στρώματος της επιδερμίδας».  

Μια από τις πιο διάσημες αισθητικούς της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, η Kát Rudu με έδρα την Καλιφόρνια, δίνει τον εύκολο τρόπο να δημιουργήσετε μόνη σας μια βασική φόρμουλα μάσκας ξυλάνθρακα. «Θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας σκόνη αργίλου μπεντονίτη, μια κουταλιά της σούπας βιολογικό ενεργό άνθρακα, δυο έως τρία κουταλάκια του γλυκού νερό (ανάλογα με το πόσο ρευστή ή κολλώδης θέλετε να είναι η μάσκα σας) και μια κουταλιά μηλόξιδο, τα οποία θα ανακατέψετε καλά σε ένα μπολάκι», λέει η Rudu, και συμβουλεύει: «Προετοιμάστε το πρόσωπο σας πλένοντας το καλά με ένα ήπιο καθαριστικό και σκουπίστε το ταμποναριστά. Στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα ομοιόμορφα αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Περιμένετε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να στεγνώσει (θα νιώσετε ένα φυσιολογικό “τράβηγμα”) και κατόπιν απομακρύνετε τη μάσκα με προσοχή, κομμάτι-κομμάτι. Ξεπλυθείτε καλά, ταμπονάρετε το πρόσωπο σας απαλά με μια καθαρή πετσέτα και ολοκληρώστε με ένα ενυδατικό και καταπραϋντικό έλαιο προσώπου, όπως jojoba ή καρύδα».