Ένα λάθος που δεν πρέπει να κάνετε στη δίαιτα

udatanthrakes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στην προσπάθεια απώλεια βάρους –και ειδικά όταν υπάρχει βιασύνη- πολλοί είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα, ακόμη και την υγεία τους. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν χρειάζεται.

Οι υδατάνθρακες είναι ο πρώτος «ένοχος» σε κάθε ανεβασμένο δείκτη της ζυγαριάς και η πρώτη ομάδα τροφών που αφαιρείται από το διατροφικό πλάνο μιας (λανθασμένης) δίαιτας.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ έχουν βρει, ωστόσο, κάτι που δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό: όσοι κάνουν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, τρώνε κατά 40% λιγότερα λαχανικά. Τα λαχανικά, όμως, είναι μια τροφή που αποτελεί σημαντικό κομμάτι τόσο μιας υγιεινής διατροφής, όσο και μιας δίαιτας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποφεύγεται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για κάθε τρεις μερίδες λαχανικών που καταναλώνουν καθημερινά όσοι βρίσκονται σε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, ο κίνδυνος για καρδιακές ασθένειες πέφτει κατά 18%, όπως βρίσκουν οι ερευνητές. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι φυτικές ίνες, το κάλιο και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα λαχανικά έχουν προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Μην βάζετε, λοιπόν, στο ίδιο τσουβάλι το άσπρο ψωμί με τα καρότα ως υδατάνθρακες στην καθημερινή σας διατροφή, αν θέλετε να χάσετε βάρος με τον σωστό τρόπο, διατηρώντας την υγεία σας.