Πώς να αξιοποιήσετε το αλεξανδρινό στο σπίτι σας

aleksandrino
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μπορεί να το έχουμε συνδυάσει με τα Χριστούγεννα, αλλά το αλεξανδρινό είναι ένα φυτό που ταιριάζει και σε αυτή την εποχή στο σπίτι σας. Δείτε πώς και αξιοποιήστε το για να σας φτιάξει το κέφι εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας.

Παρ’ όλο που είναι λουλούδι του χειμώνα, μπορείτε να βρείτε το αλεξανδρινό στην αγορά από το φθινόπωρο, σε πολλές αποχρώσεις και ποικιλίες και να στολίσετε το σπίτι σας. Ομορφαίνει κάθε χώρο και συνδυάζεται ιδανικά με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, δημιουργώντας εντυπωσιακές συνθέσεις. Για να μην περιμένετε μέχρι τα Χριστούγεννα, παρακάτω θα βρείτε ιδέες από τους ειδικούς του Stars for Europe για τη διακόσμηση του σπιτιού σας με αλεξανδρινό, από την αρχή της σεζόν, όταν είναι διαθέσιμες οι περισσότερες ποικιλίες.

Green Living
Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και απολαύστε το πράσινο χρώμα που κυριαρχεί στο σαλόνι. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν αναδείξουν τον χώρο και σε συνδυασμό με το αλεξανδρινό, μπορούν να τον μεταμορφώσουν σε ένα εντυπωσιακό χειμερινό σκηνικό. Από τον Οκτώβριο και μετά τα Αλεξανδρινά στις αποχρώσεις του μπεζ και του βερικοκί μπορούν να συμπληρώσουν υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου, όπως ο φοίνικας, το φυλόδεντρο ή η πιλέα και να δημιουργήσουν μία cozy, φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Ο συνδυασμός των ζεστών αποχρώσεων του Αλεξανδρινού με το ζωντανό πράσινο χρώμα προσδίδουν αρμονία στον χώρο. Tip: Για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα τοποθετήστε πολλά φυτά μαζί, ιδανικά μέσα σε βάζα με ουδέτερο χρώμα, όπως το γκρι, είτε σε γυαλιστερή είτε σε ματ υφή.

Ζεστοί, φθινοπωρινοί τόνοι
Το βερικοκί, η τερακότα και το μπορντό παντρεύονται όμορφα για να σηματοδοτήσουν την έναρξη του φθινόπωρου. Καθώς αλλάζει η εποχή, τα αλεξανδρινά σε γήινες αποχρώσεις συνδυάζονται όμορφα με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Ένα βάζο από τερακότα ολοκληρώνει την εικόνα. Ένα κλασικό αγαπημένο που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα -όπως ακριβώς και το αλεξανδρινό.

Bjarni B. Jacobsen Fotografi
Απαλές αποχρώσεις του ροζ
Οι ζεστές αποχρώσεις του ροζ είναι παντού φέτος -στη μόδα, στα καλλυντικά και στη διακόσμηση. Το ροζ είναι ένα ιδιαίτερα κολακευτικό χρώμα, μία μικρή ποσότητα ρουζ στο μάγουλο αρκεί για να δείχνει το πρόσωπο φρέσκο σε δευτερόλεπτα. Έτσι και στη διακόσμηση οι διακριτικές αποχρώσεις του ροζ εντυπωσιάζουν όταν συνδυάζονται με ψυχρούς και σκούρους τόνους. Τα όμορφα, ροζ φύλλα του αλεξανδρινού συνδυάζονται υπέροχα με διακοσμητικά στο χρώμα της ώχρας, που αναδεικνύουν τις απαλές αποχρώσεις. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, συνδυάστε ροζ αλεξανδρινά με διακοσμητικά σε έντονο φούξια.

Τα κρεμαστά ράφια είναι τα τέλεια διαχωριστικά για το σαλόνι. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε χρησιμοποιώντας διαφορετικά φυτά ανάλογα με την εποχή. Τον χειμώνα, μπορείτε να επιλέξετε αλεξανδρινά και παχύφυτα. Για ένα φρέσκο αποτέλεσμα μπορείτε να συνδυάσετε αλεξανδρινά σε φούξια και αποχρώσεις της πούδρας.

Bjarni B. Jacobsen Fotografi

Παντού ροζ! Τα ροζ αλεξανδρινά σε συνδυασμό με τις απαλές αποχρώσεις θα σας θα σας κάνουν να ερωτευτείτε το σπίτι σας ξανά.

Bjarni B. Jacobsen Fotografi
Φυσική γοητεία
Η ζωή στην εξοχή μπορεί να είναι απλή, αλλά έχει πολλά να προσφέρει. Τα vintage στοιχεία δημιουργούν εντυπωσιακές αντιθέσεις με τα μοντέρνα έπιπλα και η επιλογή φυσικών υλικών είναι καθοριστική. Σε αυτήν την πρόταση, τα αλεξανδρινά χαρίζουν μία φρέσκια νότα στη διακόσμηση του σπιτιού, πολύ πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα, δύο αλεξανδρινά για να προσθέσετε λίγο χρώμα στον χώρο, μία σειρά από μεγάλα βάζα με αλεξανδρινά ή να γεμίσετε υφασμάτινα καλάθια με αυτά τα όμορφα χειμωνιάτικα φυτά.