Πώς να ξεφορτωθείτε εύκολα μια λάθος βαφή μαλλιών

pos-na-ksefortotheite-eukola-mia-lathos-bafi-mallion
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τα απλά επαγγελματικά μυστικά για να μην κυκλοφορήσετε με ένα ανεπιθύμητο χρώμα στα μαλλιά σας.

Όλες θα έχετε επιθυμήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας να υπήρχε ένα μαγικό ραβδί, το οποίο θα διόρθωνε ως διά μαγείας όλα τα λάθη στο μακιγιάζ ή τη λάθος βαφή των μαλλιών σας. Και εάν το πρώτο μοιάζει σχετικά εύκολο, το δεύτερο δεν σώζεται με ένα καλό ξέπλυμα με σαπούνι και νερό. Είτε είστε από τις γυναίκες που αλλάζετε τακτικά το χρώμα των μαλλιών σας, είτε θέλετε να γνωρίζετε τι να κάνετε όταν κάποια στιγμή η βαφή στο σπίτι δεν πετύχει, η  Αθηνά Τζανετ Κορώση, top hair colorist από το κομμωτήριο Korossis Style έχει τις καλύτερες πρακτικές συμβουλές, πριν καταφύγετε σε αυτοσχέδιες μεθόδους, που μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

«Συνήθως, η ασφαλέστερη διαδρομή για τη διόρθωση μιας λάθος ή ανεπιθύμητης βαφής είναι αυτή που οδηγεί σε έναν επαγγελματία colorist. Και εκεί πρέπει να είστε πολύ σαφής σχετικά με τα προϊόντα που έχετε χρησιμοποιήσει στα μαλλιά σας, επειδή αυτές οι πληροφορίες μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ο hair colorist
 θα αφαιρέσει καλύτερα το τεχνητό χρώμα», λέει η Koρώση, και εξηγεί τη διαδικασία:

- «Είτε το χρώμα είναι πολύ σκούρο είτε υπερβολικά φωτεινό, η πρώτη μου πρόταση είναι να χρησιμοποιώ ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας ή για βαθύ καθαρισμό με υψηλή περιεκτικότητα σε θειικά άλατα (SLS), το οποίο βοηθά να μετριάσει την ένταση του χρώματος. Είναι λογικό: τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών με μηδενική ή πολύ χαμηλή παρουσία σε θειικά άλατα είναι ιδανικά για να κλειδώσετε το τεχνητό χρώμα περισσότερο καιρό, άρα εδώ ακολουθείτε την αντίθετη προσέγγιση. Κάντε τρία έως τέσσερα λουσίματα στη σειρά και στο τελευταίο λούσιμο αφήστε το σαμπουάν για 15-20 λεπτά σκεπάζοντας τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου. Ξεπλύνετε και εφαρμόστε μαλακτικό ή μάσκα μαλλιών». 

- Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να διορθώσουν τις λάθος αποχρώσεις τους αναμειγνύοντας ένα τριμμένο δισκίο βιταμίνης C με σαμπουάν για 20 λεπτά. «Αυτό σίγουρα λειτουργεί, και είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι ειδικοί στα κομμωτήρια για να αφαιρέσουν το χρώμα που έχει γίνει πολύ σκοτεινό ή για να μετριάσουν τη συσσώρευση χρώματος σε διάσπαρτες τούφες μαλλιών», λέει η colorist, αλλά τονίζει: «Προσέξτε για τυχόν κόλπα με μαγειρική σόδα που μπορεί να έχετε συναντήσει στο διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα είναι ελάχιστα αλλά είναι πολύ πιθανό να δείτε ακόμη χειρότερο αποτέλεσμα τόσο στο λάθος χρώμα όσο και στην ζημιά που θα προξενήσετε στις τρίχες σας». 

THE BEAUTY TEAM