Μια ολιστική ρουτίνα ομορφιάς για το νέο lockdown

mia-olistiki-routina-omorfias-gia-to-neo-lockdown
ΤΡΙΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αρωματοθεραπεία, κρύσταλλοι και καλός ύπνος είναι τα αμυντικά όπλα σας ενάντια στο δεύτερο κύμα στρες.

Το επίμονο στρες είναι πλέον μια καθημερινή πραγματικότητα για εκατομμύρια ανθρώπους, που βιώνουν τις συνέπειες της πανδημίας. Και ειδικά η δεύτερη καραντίνα έρχεται να κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα, όχι μόνο στην ψυχολογία σας, αλλά και στο ίδιο σας το δέρμα. 
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που η επιδερμίδα σας μπορεί να αντιδρά πολύ άσχημα στο στρες, όμως ένας από τους κυριότερους είναι η ίδια η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη. Η υπερέκκρισή της, δεν οδηγεί μόνο σε αυξημένη λιπαρότητα αλλά κάνει τη φυσική διαδικασία επανόρθωσης της επιδερμίδας ακόμα πιο δύσκολη καθώς μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δημιουργώντας περισσότερες ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Γι’ αυτό ακόμη και η πιο συστηματική φροντίδα που προσφέρετε στο δέρμα σας μέσω των προϊόντων ενυδάτωσης, απολέπισης και αντιγήρανσης, δεν αρκεί για να φέρει τα επίπεδα ηρεμίας, αναζωογόνησης και ποιότητας στην όψη σας.  
Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι ειδικοί της ομορφιάς και της αντιγήρανσης της επιδερμίδας, συστήνουν τις παρακάτω ολιστικές θεραπείες, οι οποίες έχουν άμεση θετική επίδραση τόσο στην απαλλαγή από το στρες, όσο και στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση των συστατικών ενός προϊόντος φροντίδας.

Αρωματοθεραπεία και μασάζ με αιθέρια έλαια: Αυτή η πανάρχαιη θεραπεία θα δώσει στο δέρμα σας μια μεταξένια υφή, ενώ θα το νιώσετε βαθιά ενυδατωμένο και δυναμικά αναζωογονημένο. Τα οφέλη του, όμως θα φτάσουν πολύ κάτω από την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Η πρακτική του μασάζ με αρωματικά αιθέρια έλαια υποστηρίζει τις οδούς αποτοξίνωσης στο σώμα για να βοηθήσει να κρατήσει το δέρμα υγιές και καθαρό. Προάγει επίσης την εσωτερική ακτινοβολία, καταπραΰνοντας το νευρικό σύστημα, αναζωογονώντας τους βαθύτερους ιστούς του σώματος και ενθαρρύνοντας την υγιή κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, βοηθά στην προστασία του νευρικού συστήματος από το στρες.
Ακόμη και να τα μυρίσετε μόνο, τα αιθέρια έλαια έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας, την αδυναμία συγκέντρωσης ή την κακή ποιότητα ύπνου. 

Ο ύπνος της ομορφιάς: H επιδερμίδα έχει τον δικό της βιορυθμό στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η κυτταρική ανάπλαση και ανανέωση. Ο βιορυθμός αυτός διαταράσσεται από διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα ο κακός ή λίγος ύπνος με αποτέλεσμα να ευνοείται ο σχηματισμός ελεύθερων ριζών. Γι’ αυτό, καλύτερος ύπνος σημαίνει λιγότερο στρες. Και τα δύο μαζί βοηθούν την επιδερμίδα να λάμψει. Αυτός είναι ο λόγος που τόσα προϊόντα ομορφιάς στοχεύουν σε καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο, ενσωματώνοντας στις συνθέσεις τους τις αρχές της αρωματοθεραπείας.

Οι θεραπευτικοί κρύσταλλοι: Η κρυσταλλοθεραπεία έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια, από εναλλακτική new age πρακτική σε καθημερινή ρουτίνα αναζωογόνησης, με έμφαση στον καθαρισμό της επιδερμίδας και στην πρόληψη κατά των ρυτίδων. Οι πολύτιμοι λίθοι και κρύσταλλοι έχουν ευεργετική επίδραση όχι μόνο στην επιδερμίδα αλλά και στη διάθεση, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τα επίπεδα της συνολικής ενέργειας του οργανισμού. Συνεπώς η αξιοποίηση τους στα προϊόντα ομορφιάς τους χαρίζει μια πιο ολιστική προσέγγιση. Μάλιστα, τα ειδικά roller με ημιπολύτιμους λίθους τα οποία κάνουν μασάζ στο πρόσωπο, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, βοηθούν την λεμφική παροχέτευση και μειώνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών, έχουν γίνει τόσο δημοφιλή, που οι αναρτήσεις για αυτά στο Instagram να έχουν αυξηθεί κατά 345% από το πρώτο lockdown.

THE BEAUTY TEAM