Το τέλειο κόλπο για βλέμμα-μαγνήτη που χρησιμοποιούν οι makeup artists στο Zoom

to-teleio-kolpo-gia-blemma-magniti-pou-xrisimopoioun-oi-makeup-artists-sto-zoom
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στην εποχή της τηλεργασίας και των webinars, το eyeliner είναι το πιο απαραίτητο «εργαλείο» για μια καθηλωτική εικόνα.

«Όπως όλοι σχεδόν στις μέρες που περνάμε, έτσι κι εγώ έχω κάνει τις καθημερινές επαφές μου στο Skype, στο FaceTime και στο Zoom όσο απαιτητικές χρειάζεται. Δηλαδή, ντύνομαι άψογα από τη μέση και πάνω -ενώ μπορώ από κάτω να φοράω τη πιτζάμα μου-, χτενίζω τα μαλλιά μου με έναν τρόπο που να αφήνουν όλο το πρόσωπό μου ελεύθερο στην κάμερα, και επιλέγω ένα φυσικό μακιγιάζ ώστε να μην γυαλίζει η επιδερμίδα μου», λέει η Βρετανίδα celebrity makeup artist Katie Jane Hughes (της οποίας το πελατολόγιο περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως η Emmy Rossum και η Kerry Washington), και εξηγεί: «Πέρα από ένα καθαρό και ανάλαφρο πέπλο mat foundation του Giorgio Armani Luminous Silk Foundation και μια στρώση blush σε απαλή ροζ-ροδακινί απόχρωση για να εξαλείψω τις κοκκινίλες, το μόνο πρόσθετο βήμα που κάνω είναι ένα πέρασμα με eyeliner, φροντίζοντας ωστόσο να είναι και αυτό σχεδόν αόρατο». 
Το τέχνασμα eyeliner που προτιμά η Hughes, αποτελείται από την εφαρμογή μιας πυκνής μολυβιάς μόνο στην άνω γραμμή του ματιού -ακριβώς στη ρίζα της βλεφαρίδας-, ώστε να γεμίσει τα κενά και να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση έντονου βάθους στο βλέμμα. «Μετά, απλά προσθέτω δυο γραμμές περιγράμματος στην εξωτερική γωνία του βλεφάρου για να σχηματίσω ένα μικρό τρίγωνο και το γεμίζω με το eyeliner, δημιουργώντας ένα διακριτικό cat-eye look».     

«Πρόκειται για μια απλή φαινομενικά, αλλά λεπτοδουλεμένη τεχνική που προσθέτει τεράστια σαγήνη στο βλέμμα, χωρίς να χρειάζεστε πολλά προϊόντα ή σκιές», λέει και η Νεοϋορκέζα φημισμένη makeup artist Romy Soleimani (με πρώτες στη λίστα των πελατισσών της την ηθοποιό Natalie Portman και το top model Cara Delevingne). «Η χρήση μόνο ενός μολυβιού eyeliner δεν είναι ποτέ κάτι πολύ βαρύ και έχει την ικανότητα να δίνει την απαραίτητη ένταση που πρέπει να έχει το βλέμμα σας σε κάθε Zoom meeting». 
Όσον αφορά την επιλογή σκιάς, η Soleimani λέει ότι εξαρτάται από το πόσο ήπια ή έντονη θέλετε να είναι η εικόνα των ματιών σας, ανάλογα πάντα με την “βαρύτητα” που έχει κάθε online επικοινωνία σας. «Αλλά σε κάθε περίπτωση, το δροσερό καφέ ή το απαλό γκρι συνδυάζεται υπέροχα με το eyeliner δημιουργώντας μια αίσθηση πιο “καθαρού” βλέμματος και ένα απαλό και σιωπηλό φινίρισμα χωρίς ίχνος υπερβολής». 

THE BEAUTY TEAM