Οι μάσκες αύξησαν τις πλαστικές επεμβάσεις στα αφτιά

oi-maskes-auksisan-tis-plastikes-epembaseis-sta-aftia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, τα πεταχτά αφτιά είναι η Νο1 επέμβαση διόρθωσης προσώπου, τώρα.

Παρόλο που η χειρουργική μάσκα ήταν πάντα μέρος του επαγγέλματός του, ο Dr. George Sanders, δημοφιλής πλαστικός χειρουργός στην Καλιφόρνια, λέει ότι πρώτη φορά στην καριέρα του αντιμετωπίζει τόσο μεγάλη πελατεία, η οποία απεγνωσμένα επιζητά διόρθωση των πτερυγίων των αφτιών. 
«Τα περισσότερα άτομα, όταν βγάζουν τη μάσκα, τα αφτιά επανέρχονται στο φυσιολογικό. Εάν όμως έχετε ήδη μια προδιάθεση για εμφανή πεταχτά πτερύγια, οι μάσκες ίσως επιδεινώσουν το πρόβλημα», εξηγεί. 

 Αν και αυτό δεν προκαλεί ανάγκη για κάποια επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο αφτί, ωστόσο, η ωτοπλαστική έχει αρχίσει να έχει αυξημένη ζήτηση τους τελευταίους μήνες. Ο Dr. Sanders τονίζει ότι συνήθως υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για να υποβληθεί κανείς σε μια τέτοια διορθωτική επέμβαση. «Η συστηματική χρήση μάσκας μπορεί εμφανίσει υπερανάπτυξη του χόνδρου του αφτιού ή έλλειψη φυσιολογικής αναδίπλωσης του χόνδρου. Επιπλέον, σε πολλά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή και πολύ νεαρότερα, η κύρια αιτία εμφάνισης πεταχτών αφτιών (σε ποσοστό που μπορεί να ξεπεράσει και το 96% των περιπτώσεων σε παιδιά κάτω των έξι ετών), είναι η έλλειψη της ανθέλικας στο πτερύγιο και μόνο η ενδεδειγμένη και επιτυχημένη πλαστική εγχείρηση μπορεί να τα διορθώσει. Εξάλλου, είναι και αρκετές οι περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι μετά από κάποιον τραυματισμό στο ένα ή και στα δύο αφτιά, να εμφανίζουν σημαντική απώλεια του χόνδρου, γεγονός που οδηγεί σε μόνιμα αφεστώτα ώτα». 

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, όντως η μάσκα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στα αφτιά –εκτός από έξαρση ακμής (maskne). Εντούτοις, μια πλαστική επέμβαση διόρθωσης του προβλήματος διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται συνήθως σε κλινική ημέρας ή εξωτερικά χειρουργεία με τοπική αναισθησία, και ο ασθενής δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο.
 

THE BEAUTY TEAM