Ο Ugo Gattoni δημιουργεί τα «Θαυμάσια Θηρία» για τον οίκο Diptyque

o-ugo-gattoni-dimiourgei-ta-thaumasia-thiria-gia-ton-oiko-diptyque
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αυτά τα Χριστούγεννα, αφήστε τον αρωματικό σουρεαλισμό να πλημμυρίσει κάθε γωνιά του σπιτιού σας.

Σκιτσογράφος, σχεδιαστής και εικονογράφος του ρεαλιστικού σουρεαλισμού, ο Ugo Gattoni, έχει αναδειχθεί ως «μάγος της γραμμικής τέχνης», με τα έργα του να είναι παγκοσμίως γνωστά χάρη στην απαράμιλλη ποιότητα των ονειρικών τοπίων, χαρακτήρων και αντικειμένων που σχεδιάζει. Αυτός ο Παριζιάνος καλλιτέχνης επιλέχθηκε από τον οίκο αρωμάτων Diptyque, για να δημιουργήσει την «εικόνα» των αρωματικών κεριών Marvelous Beasts, τα οποία θα κυκλοφορήσουν λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα. 
Τα illustrations και τα video animations που δημιούργησε ο Gattoni, μέσα σε ένα σκηνικό που μοιάζει με χειμωνιάτικο παραμύθι, τρία «μαγεμένα» ζώα ξεκινούν την απόδρασή τους πάνω από το χιονισμένο Παρίσι, ξυπνώντας με το πέρασμά τους πρωτόγνωρες αισθαντικές ευωδιές:
- Το Μεγαλόπρεπο Λιοντάρι απελευθερώνει ένα μπουκέτο από τριαντάφυλλα, το οποίο ζεσταίνουν μπαχαρικά σαν το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και η κανέλα. 
- Ο Μυστηριώδης Κύκνος συνδυάζει νότες εσπεριδοειδών με ένα θερμό μπουκέτο από κανέλα, τζίντζερ και μεθυστικές νότες κεχριμπαριού. 
- Το Γρήγορο Ελάφι αστράφτει κάτω από τις παγωμένες νότες του ευκάλυπτου, του δενδρολίβανου και της μέντας. 

 THE BEAUTY TEAM