Πώς πρέπει να είναι η αυθεντική σοκολάτα;

mauri-sokolata
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σοκολάτες υπάρχουν πολλές. Ποια είναι, όμως, τα χαρακτηριστικά της αυθεντικής σοκολάτας και ποιες είναι οι απομιμήσεις;

Στα ράφια του σούπερ μάρκετ θα βρείτε πολλές σοκολάτες, λίγες, όμως, είναι αυτές που είναι αυθεντικές και έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

H αυθεντική σοκολάτα περιέχει βούτυρο κακάο και κακαόμαζα. Στην απομίμηση αυτής, το βούτυρο του κακάο αντικαθίσταται από φθηνότερα φυτικά λιπαρά, όπως φοινικοπυρηνέλαιο και η κακαόμαζα από κακάο.

Τα λιπαρά που χρησιμοποιούνται στην απομίμηση της σοκολάτας έχουν υποστεί επεξεργασία με στόχο να πλησιάσουν τα χαρακτηριστικά του βουτύρου του κακάο, δηλαδή την ιδιότητά του να λιώνει στο στόμα μεταξύ άλλων. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα αναπόφευκτα διαφέρει οργανοληπτικά, αλλά και στη γεύση.

Λόγω του συγκεκριμένου βουτύρου που περιέχει η αυθεντική σοκολάτα, το οποίο είναι φυσικό προϊόν και υπόκειται σε ήπια επεξεργασία, υπερτερεί σε ποιότητα και σε οφέλη.

Για να είστε σίγουροι τι τρώτε, ελέγχετε πάντα στις συσκευασίες που αγοράζετε αν αναγράφεται η ένδειξη «προϊόν απομίμησης σοκολάτας», έτσι ώστε να τις αποφεύγετε και να επιλέγετε την αυθεντική.