Η αντιστρές κούρα ομορφιάς, εν μέσω δεύτερου lockdown

i-antistres-koura-omorfias-en-meso-deuterou-lockdown
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Με το νέο κύμα πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη, ανακαλύψετε τι είναι αυτό που θα προστατεύσει την επιδερμίδα σας από τις παρενέργειες του στρες.

Η επιστροφή στην απομόνωση υπό καθεστώς τρόμου εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης διασποράς του κορωνοϊού, όχι μόνο σας εξασθενούν σωματικά και ψυχικά αλλά επηρεάζουν και την εμφάνιση της επιδερμίδας σας. 
Όπως λέει o Dr. Marko Lens, δερματολόγος με παγκόσμια φήμη στην αντιγήρανση και τον καρκίνο του δέρματος, «..το μυϊκό σύστημα του προσώπου εκφράζεται, συσπάται και αντανακλά τη κούραση και το συσσωρευμένο στρες στη όψη, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις στην κυτταρική δομή της επιδερμίδας». Γι’ αυτό και συμβουλεύει ότι πρέπει να αυξήσετε την καθημερινή πρωινή σας κούρα, με πιο δραστικές κινήσεις αντιστρές, η οποία θα ενισχύσει τη μικροκυκλοφορία και θα βοηθήσει στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών. 

- Μια κατάλληλη κρέμα με μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και καταπραϋντικά αιθέρια έλαια καταπολεμά δραστικά την αναζωογόνηση της επιδερμίδας κάθε πρωί. Επιλέξτε κάποια που περιέχει συστατικά όπως ροδόξυλο, σανδαλόξυλο, τεϊόδεντρο, τριαντάφυλλο και γιασεμί, δεδομένου ότι αυτά τα αιθέρια έλαια προσφέρουν επιστημονικά αποδεδειγμένο αποτέλεσμα ανακούφισης κατά 25% περισσότερο. 

- Για τη βραδινή ρουτίνα ενυδάτωσης της εξαντλημένης από το ολοήμερο στρες επιδερμίδας σας, είναι υποχρεωτικό να ξεφύγετε από τις ελαφριές oil free φόρμουλες ενυδάτωσης που φορούσατε μέχρι χθες και να δοκιμάσετε μια παχύτερη ενυδατική κρέμα με κύριο συστατικό τα ceramides, «...τα οποία συγκρατούν τα κύτταρα ενωμένα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα που αυξάνει το πάχος του δέρματος και διατηρεί την υγρασία του», τονίζει ο Dr. Lens. 

- Μια ακόμη σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με τη μείωση της απολέπισης. «Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος και ο κορωνοϊός πιο απειλητικός, είναι καλύτερο να μειώσετε τα ισχυρά συστατικά -όπως τα ρετινοειδή και το γλυκολικό οξύ- και να προτιμήσετε μάσκες απολέπισης με συστατικά όπως α-υδροξυοξέα (AHA), οξέα φρούτων, γαλακτικό οξύ και υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους σε συνδυασμό με αλόη, προβιταμίνη Β5, βιταμίνη Ε και αμυγδαλέλαιο», προτείνει ο Dr. Lens. Σκοπός μιας τέτοιας φόρμουλας είναι να ενισχύσει τα επίπεδα ενυδάτωσης και την ελαστικότητα του δέρματος χωρίς να το τρίβετε, οχυρώνοντας τον φυσικό προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας σας. 

- Η κορυφαία συμβουλή του ειδικού: «Πάρτε ένα συμπλήρωμα γλυκοζαμίνης». Αν και οι περισσότερες έρευνες γι’ αυτό το αμινοξύ -απαραίτητο στην παραγωγή ζωτικών μορίων για τη συνοχή των κυττάρων και των ιστών- έχουν δείξει σημαντικά οφέλη κατά της φθοράς που υφίστανται οι ιστοί γύρω από τις αρθρώσεις σε τοπική εφαρμογή, νέες μελέτες έδειξαν 34% μείωση των ορατών ρυτίδων και των λεπτών γραμμών σε άτομα που έλαβαν γλυκοζαμίνη από το στόμα. «Η γλυκοζαμίνη βελτιώνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας και μειώνει τις ρυτίδες, καθώς το συγκεκριμένο αμινοξύ αποτελεί δομικό στοιχείο στην φυσιολογική αύξηση παραγωγής υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστίνης στον οργανισμό», αναφέρει ο Dr. Lens.

THE BEAUTY TEAM